AFAD uyarı yapmıştı! Hatay'da yeni deprem!

AFAD tarafından kısa bir süre önce 5 ve üzerinde büyüklükte deprem olabileceğine dair uyarı yapılmıştı. Bu uyarının üstünden sadece dakikalar geçtikten sonra Hatay’ın Defne ilçesinde bir deprem meydana geldiği açıklandı.
AFAD uyarı yapmıştı! Hatay'da yeni deprem!

Türkiye’de deprem felaketinin yaralarının kapanabilmesi yoğun bir şekilde çalışma yapılırken artçı depremler gerçekleşmeye devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak şiddeti ortanın üstünde yeni bir deprem daha gerçekleştiğini duyurdu. Merkez üssü Hatay olan bu deprem bölgede vatandaşlar tarafından da net şekilde hissedildi.

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından kamuoyuna aktarılan bilgilere göre bugün saat 18:53’te Hatay’ın Defne ilçesinde bir deprem gerçekleşti. 9,76 km derinlikte meydana gelen depremin şiddeti ise 5.0 olarak açıklandı. Deprem hem Hatay’da hem de çevre illerde hissedildi. Kandilli rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de bu depreme dair bilgilendirme yaptı.

AFAD uyarı yapmıştı! Hatay'da yeni deprem!

AFAD UYARMIŞTI!

AFAD çok kısa bir süre önce bugün bir açıklama yapmış ve bölgedeki vatandaşları uyarmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede fay hatları hareketlendi ve artçı depremler meydana gelmeye başladı. AFAD da bölgede 5 ve üzerinde şiddette depremler olabileceği konusunda vatandaşları ikaz etti. Yapılan bu uyarının üzerinden sadece dakikalar geçtikten sonra Hatay’ın Defne ilçesinde 5.0 şiddetinde bir deprem gerçekleşti.

HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUŞMASI GEREKİYOR!

Deprem bölgesinde gerçekleşen artçı sarsıntılar büyük bir risk oluşturuyor. Büyük depremlerle hasar alan binaları yıkımı henüz yapılmadı. Bu artçı depremlerle bu binaların yıkılma riski bulunuyor. Bu yıkımlar esnasında vatandaşların zarar görmemeleri için kesinlikle bu binalardan uzak durmaları isteniyor.

SAHA ARAŞTIRMALARI BAŞLADI!

Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleşen 5.0 şiddetindeki depremin bir yıkıma neden olup olmadığı merak edilirken AFAD ekiplerinin saha çalışmalarına başladıkları bildirildi. Yeni yıkılan bina olup olmadığı ekipler tarafından araştırılırken henüz vatandaşlardan da böyle bir ihbar gelmediği bildirildi.