AFAD ve Kandilli açıkladı! Adıyaman'da yeni deprem!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi tarafından son dakika açıklamaları yapılarak Adıyaman'ın Sincik ilçesinde deprem gerçekleştiği bildirildi. Adıyaman'ın Sincik ilçesinde meydana gelen depreme dair detaylar belli oldu.
AFAD ve Kandilli açıkladı! Adıyaman'da yeni deprem!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından toplam 11 ilde büyük yıkımlar meydana gelmişti. Bu depremlerin ardından bölgede artçı depremlerin ardı arkası kesilmedi. Gün içerisinde çok sayıda deprem meydana gelirken son olarak bir deprem açıklaması daha yapıldı. AFADA Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamalara göre Adıyaman'da bir deprem gerçekleşti.

AFAD BİLGİLERİ AÇIKLADI!

AFAD ve Kandilli açıkladı! Adıyaman'da yeni deprem!

AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği bilgilere göre bu akşam saat 21:55'te Adıyaman'ın Sinik ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğünün 4.5 şiddetinde olduğu bildirildi. Depremin 9.6 km derinlikte gerçekleştiği belirtilirken meydana gelen sarsıntı vatandaşlar tarafından da hissedildi. Deprem ile alakalı olarak Kandilli Rasathanesi de açıklama yaparken depremin şiddeti aynı şekilde 4.5 olarak açıklandı. 

YIKILAN BİNA VAR MI?

Adıyaman'ın Sinik ilçesinde meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremin etkisiyle kentte herhangi bir yıkım olup olmadığı merak ediliyor. Adıyaman'da orta ve ağır hasarlı binaların bu depremden etkilenebileceği belirtilirken AFAD'a şu anda herhangi bir yıkım ihbarı yapılmadığı bildirildi. Yine de AFAD ekiplerinin kentte saha çalışmaları yaparak yıkım olup olmadığını araştırmaya başladıkları bildirildi. 

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK Mİ?

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin bölgede bulunan fay hatlarını etkilediği biliniyor. Bundan dolayı deprem uzmanları bu artçı depremlerin devam edeceğini açıklamıştılar. Bundan dolayı bu artçı depremler sürecek. Ancak uzmanlar bu artçı sarsıntıların zamanla şiddetinin azalacağını bildirdiler. Hafif sarsıntılar şeklinde artçı sarsıntıların 1 yıl süresince devam etmesi bekleniyor. Bölgede uzmanlar şiddetli herhangi bir deprem beklentisi içerisinde değiller.