AFAD ve Kandilli açıkladı! Hatay'da yeni deprem!

AFAD Deprem Dairesi son dakika deprem açıklaması yaptı. Yapılan son dakika açıklamasına göre Hatay'da bir deprem meydana geldi. Depreme dair ayrıntılar ve teknik detaylar belli oldu.
AFAD ve Kandilli açıkladı! Hatay'da yeni deprem!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgede artçı depremler gerçekleşmeye devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak yeni bir depremin meydana geldiği bildirildi. Depremle alakalı olarak bazı detaylar AFAD tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 

AFAD DEPREM DUYURUSU!

AFAD Deprem Dairesi'nin yaptığı son dakika açıklamasına göre Hatay'ın Payas ilçesinde İskenderun Körfezinde Akdeniz açıklarında bir deprem gerçekleşti. Deprem denizde meydana gelirken sarsıntının merkez üssünün Hatay'ın Payas ilçesine uzaklığının 4,35 km olduğu belirtildi. Deprem 5,39 km derinlikte meydana gelirken şiddeti ise 4.5 olarak ölçüldü. Depremin saatinin ise 23:49 olduğu açıklandı.

AFAD ve Kandilli açıkladı! Hatay'da yeni deprem!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de son deprem ile alakalı olarak da bilgilendirmede bulundu. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamadan farklı olarak Kandilli Rasathanesi bu depremin şiddetinin 4.8 olduğunu açıkladı. her iki kurumun deprem ölçüm sonuçlarında zaman zaman bazı farklılıklar olabiliyor ve daha sonra kurumlar bazı düzeltmeler yaparak şiddeti revize edebiliyorlar. 

Hatay Payas'ta meydana gelen deprem kentte ve çevre illerde de hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşların kısa süreli panik yaşadıkları bildirildi. Bir süredir gerçekleşen artçı sarsıntılara artık alışmaya başlayan vatandaşlar yine da büyük felaketlerden dolayı endişe duyabiliyorlar. 

Deprem nedeniyle Hatay'da yeni bir yıkım olduğuna dair bilgi kamuoyunda yer almıyor. AFAD birimleri tarafından böyle bir bilgi kamuoyuna aktarılmadı. Sosyal medyada da bunu ifade edebilecekler mesajlar bulunmuyor. 

Deprem uzmanları tarafından bu artçı depremlerin bir süre daha devam edebileceği açıklandı. Şiddetli deprem beklenmeyen bölgede vatandaşların yine da artçı sarsıntılar nedeniyle hasarlı binalardan uzak durmaları gerektiği uyarıları yapılıyor.