AFAD ve Kandilli duyurdu! Elazığ Sivrice'de deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bir deprem meydana geldi. Elazığ Sivrice’de gerçekleşen depremin çevre illerde de hissedildiği bildirildi.
AFAD ve Kandilli duyurdu! Elazığ Sivrice'de deprem!

Türkiye’de depremlere dair duyurulan yapan AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem haberi daha verdi. Yapılan son dakika açıklamasına göre Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depreme dair teknik detayları duyuran AFAD Deprem Dairesi deprem sonrası gelişmelere ilişkin de kamuoyunu bilgilendirdi.

DEPREM KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU?

AFAD Deprem Dairesi’nin açıklamasına depremin merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olarak açıklandı. Bu sabah saat 06:36’da meydana gelen depremin şiddetinin 4.9 olarak ölçüldüğü bildirildi. Deprem 17.09 km derinlikle gerçekleşirken normalden uzun süreli bir sarsıntıya neden olduğu açıklandı.

Depreme dair Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından da açıklama yapıldı. AFAD ile aynı bilgileri paylaşan Kandilli Rasathanesi ek olarak bölgede depremin ardından artçı sarsıntıların meydana gelmeye devam ettiğini duyurdu.

AFAD ve Kandilli duyurdu! Elazığ Sivrice'de deprem!

CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem vatandaşları oldukça korkuttu. Elazığ son yıllarda büyük bir deprem ile karşılaşmış ve çok sayıda vatandaş bu deprem nedeniyle hayatını kaybetmişti. Vatandaşlar depremin gerçekleşmesi ile aynı yıkımın gerçekleşebileceğinden dolayı büyük bir korku yaşadılar. Çevre illerden de hissedilen depremin şiddeti 4.9 olarak açıklansa da hissedilen sarsıntının çok daha yüksek olduğu dile getiriliyor.

AFAD Deprem Dairesi bir açıklama yaparak depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını duyurdu. Can ve mal kaybının olmaması beklenirken AFAD ekipleri bölgede saha araştırma çalışmalarına başladılar. Gelişmelerin AFAD tarafından kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Bölgede gerçekleşen depreme dair gün içerisinde deprem uzmanları tarafından önemli değerlendirmeler yapmaları bekleniyor.