AFAD ve Meteoroloji Teyakkuza Geçti! Hangi İllerde Kırmızı Alarm Var, Sağanak Yağış Beklenen İller Hangileri?

Türkiye 27 Haziran 2022 Pazartesi günü için verilen kuvvetli sağanak yağış, sel ve heyelan alarmı ile güne başladı. Hangi illerde yağış var, uyarı yapılan iller hangileri?
AFAD ve Meteoroloji Teyakkuza Geçti! Hangi İllerde Kırmızı Alarm Var, Sağanak Yağış Beklenen İller Hangileri?

Temmuz ayına sayılı günler kalmasına rağmen Türkiye serin ve yağışlı hava dalgasının etkisi altında kalmaya devam ediyor. Tüm dünyada etkisini arttıran küresel iklim değişikliği ne yazık ki Türkiye'de de kendisini her geçen gün biraz daha hissettirmeye devam ederken geçen senede büyük felaketlerin yaşandığı illerimizde bir kez daha teyakkuza geçildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporu ile Türkiye bu hafta boyunca yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altında olacak. Yağışlar yurt genelinde etkili olurken, sağanak yağış beklenen illerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inecek. Özellikle Batı Karadeniz bölgesinde yağışlar etkili olacak.

KIRMIZI ALARM VERİLEN İLLER HANGİLERİ?

Yaşanacak yoğun yağışın bir kere daha büyük bir felakete dönüşmemesini sağlamak adına devletin tüm kurumları koordineli bir şekilde çalışmaya başlarken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kırmızı alarm verilen iller açıklandı.

AFAD ve Meteoroloji Teyakkuza Geçti! Hangi İllerde Kırmızı Alarm Var, Sağanak Yağış Beklenen İller Hangileri?

Yayımlanan liste kapsamında, Karabük, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinde kırmızı alarm verildiği ilan edildi. Bazı ve Orta Karadeniz bölgesinde gece yarısından itibaren başlayan yağışların gün içerisinde artacağı uyarısı yapılırken ani sel, su baskını, heyelan ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunması istendi.

AFAD ve Meteoroloji Teyakkuza Geçti! Hangi İllerde Kırmızı Alarm Var, Sağanak Yağış Beklenen İller Hangileri?

AFAD SEL FELAKETİ UYARI VE DUYURULARI YAPTI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM hava durumu tahmin raporu ile uyarı yaparken AFAD'da çalışmaları hızlandırdı. Alarm verilen illerde yaşayan vatandaşları SMS göndererek bilgilendiren AFAD aynı zamanda yetkili kurumlarla da koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölgeye AFAD acil durum personelleri gönderilirken aynı zamanda acil durum helikopterleri de yoğun yağış beklenen bölgelere sevk edildi. Kırmızı alarm verilen illerde bazı valilikler kamu çalışanlarına idari izin verdi.

AFAD ve Meteoroloji Teyakkuza Geçti! Hangi İllerde Kırmızı Alarm Var, Sağanak Yağış Beklenen İller Hangileri?AFAD ve Meteoroloji Teyakkuza Geçti! Hangi İllerde Kırmızı Alarm Var, Sağanak Yağış Beklenen İller Hangileri?AFAD ve Meteoroloji Teyakkuza Geçti! Hangi İllerde Kırmızı Alarm Var, Sağanak Yağış Beklenen İller Hangileri?

BUGÜN SEL OLACAK MI, SEL UYARISI OLAN İLLER HANGİLERİ?

Bugün yaşanacak olan yoğun yağışın sel felaketine dönüşmemesi için yoğun çaba sarf edilirken hatırlanacağı üzere geçen senede aynı bölgede büyük bir sel felaketi yaşanmış, pek çok yerleşim yeri haritadan silinirken çok sayıda vatandaşımız da sel sularında hayatını kaybetmişti. Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Samsun, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce, Kastamonu ve Sinop yoğun yağış beklenen iller arasında yer alıyor.