AFAD yeni açıklama yaptı! Depremde can kaybı sayısı yine değişti!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinde can kayı sayısına ilişkin AFAD tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı yine yükseldi.
AFAD yeni açıklama yaptı! Depremde can kaybı sayısı yine değişti!

Türkiye’nin yüreğini yakan deprem felaketinde acı bilanço her gün biraz daha kabarıyor. AFAD tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların toplam sayısı hakkında güncel bilgilendirme yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplamda 44.218 vatandaş deprem felaketinde hayatını kaybetti.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Deprem bölgesinde büyük bir yıkım yaşanması nedeniyle depremzede vatandaşlar için yaşam koşulları bölgede oldukça ağırlaştı. Konteyner kentler veya çadır kentler ile geçici barınma sorununa çözüm bulunmaya çalışılsa da bu yeterli olmuyor. Bunun için de AFAD ekipleri tarafından isteyen vatandaşlar farklı şehirlere tahliye edilebiliyorlar. Bu tahliye edilen vatandaşlar gittikleri kentlerde devletin belirlediği yerlerde konaklatılarak ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kapsamda 11 ilden toplamda 528.146 vatandaş diğer kentlere tahliye edildiler.

KONTEYNER KENTLER KURULUYOR

Çadır kentlere göre konteyner kentler barınma açısından depremzede vatandaşlara daha iyi imkan sunabiliyorlar. Deprem bölgesi olan illerde bugüne kadar 335.382 çadır kuruldu. Bunun yanında konteyner kentler de kurulmaya devam ediliyor. Bölgede şu anda 130 ayrı noktada konteyner kent kuruluyor. Bu kentlerin altyapı dahil tüm işlemleri tamamlandıkça depremzede vatandaşlar buralardaki konteynerlere yerleştiriliyorlar. Bu vatandaşlar kalıcı konutlar yapılana kadar barınma ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayabilecekler. Ayrıca çadır, konteyner, yurt, otel, misafirhane ve diğer tesisler olmak üzere toplamda 1.914.292 vatandaşa barınma hizmeti veriliyor.

270 BİN KONUTUN İNŞAATI BAŞLIYOR

Deprem felaketinin yaşandığı illerde güvenli evlerin inşaatları başladı. Şu anda sınırlı sayıda konutlar için temeller atılıyor. Mart ayında ise 200 bin konut ve 70 bin köy evi için kazma vurulacak. Bu konutların 6 içinde teslimlerinin başlayacağı ve 1 yıl içinde de tamamının bitirileceği sözü yetkililer tarafından depremzede vatandaşlara veriliyor.