AFAD yeni deprem açıklaması! Adıyaman Çelikhan sallandı!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Adıyaman'da bir deprem gerçekleşti. AFAD depreme dair teknik detayları açıkladı.
AFAD yeni deprem açıklaması! Adıyaman Çelikhan sallandı!

Türkiye deprem felaketinin ardından büyük bir yıkım ile karşı karşıya kalırken artçı depremler de meydana gelmeye devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi tarafından yeni bir deprem açıklaması yapıldı. Bu açıklamaya göre Adıyaman'da hissedilir şiddette bir deprem gerçekleşti. Deprem vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden olurken AFAD'dan yeni bir açıklama yapıldı.

AFAD DEPREMİ DUYURDU

AFAD Deprem Dairesi'nin son dakika açıklamasına göre saat 08:27'de Adıyaman'da bir deprem gerçekleşti. Bu depremin 7 km derinlikte meydana geldiği belirtilirken merkez üssünün Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi olduğu bildirildi. Deprem ile alakalı olarak araştırmaların başlatıldığı açıklanırken son durum hakkında saha araştırmaları yapılıyor.

AFAD yeni deprem açıklaması! Adıyaman Çelikhan sallandı!

YIKIM VAR MI?

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde meydana gelen deprem ile alakalı olarak en çok merak edilen konu yıkım olup olmadığı oldu. Hasarlı binalar bu sarsıntılar ile yıkılabiliyor. AFAD şu ana kadar herhangi bir şekilde bina yıkılması olduğuna dair ihbar almadıklarını açıkladı. Buna rağmen Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde ekipler kontrole başladılar ve yıkım olup olmadığını inceliyorlar. 

ARTÇI DEPREMLER SÜRECEK

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem 11 ilde yıkıma neden olmuştu. Bu deprem ile beraber bölgede artçı depremler meydana gelmeye başladı. Bu depremler uzmanlara göre olağan görülüyorlar. Artçı depremlerin 1 yıl boyunca devam edebileceği açıklanırken bu depremlerin şiddetinin zaman geçtikçe azalacağı belirtildi. 

BÖLGEDE DEPREMLER SÜRÜYOR

Deprem bölgesinde artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Gece saatlerinde Adana'da da 4,1 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Bunun yanında diğer illerde de depremler oldu ama şiddetleri daha az olduğu için bir çoğu vatandaşlarca hissedilmedi.