AFAD'dan Ankara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Ankara ilinde kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi. Telefonlara uyarı mesajları gönderilmeye başlandı.
AFAD'dan Ankara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi!

Bugün gün içinde beklenen sağanak yağış hakkında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kişilerin telefonlarına uyarı mesajı gönderildi. Bu mesaja göre Ankara'da il genelinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiği ifade edilmiş oldu. Konu ile ilgili AFAD tarafından yapılan uyarının yanı sıra Meteoroloji tarafından da gerekli olan uyarıların vatandaşlar ile paylaşıldığı öğrenildi.

AFAD TELEFONLARA SMS İLE UYARI GÖNDERİLDİ!

Konu ile ilgili AFAD tarafından yapılan Ankaralı vatandaşlara gönderilen SMS'te "Meteoroloji'ye göre bugün Ankara'da çok kuvvetli sağanak beklenmektedir. Sel, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde ifadelere yer verildiği öğrenildi.

Bu uyarı ile birlikte akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak yağışların etkisini göstereceği de ifade edilmiş oldu.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DA UYARILAR YAPILDI!

Beklenen sağanak yağış hakkında Meteoroloji tarafından paylaşılan resmi yazıda ise "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren güney ilçelerinden başlayarak zamanla Ankara il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), güney ve doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde ifadeler ile Ankaralı vatandaşlar sağanak yağışa karşı uyarılmış oldu.