AFAD'dan Ankara için son dakika alarmı! Acil durum mesajı gönderildi, yarın başlıyor

AFAD'dan Ankara için son dakika uyarısı yapıldı. Kurban Bayramının ikinci günü için tüm Ankaralılara kısa mesaj gönderildi.
AFAD'dan Ankara için son dakika alarmı! Acil durum mesajı gönderildi, yarın başlıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Ankaralı vatandaşların telefonlarına acil durum mesajı gönderdi. Ankara’da arife günü başlayan yoğun yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları yaşanırken, yağışlar bayramın ilk günü akşamında da devam etti. Daha önce Ankara’daki yoğun yağışlarda sel baskınları yaşanması nedeniyle AFAD’dan tüm Ankaralılara uyarı mesajı gönderildi.

AFAD’dan Ankara için acil durum uyarısı!

AFAD’dan gönderilen kısa mesajda ‘’ İlinizde yarından itibaren şiddetli yağış beklendiğinden, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı, acil durumlarda 112 aranmalıdır ‘’ ifadeleri kullanıldı.

Ankara’da 10 Temmuz tarihinde beklenen sağanak yağış nedeniyle AFAD’dan uyarı yapılırken, vatandaşların bir önceki yağışlarda olduğu gibi mağdur olmamaları ve mümkünse evden dahi çıkmamaları öneriliyor. Kurban Bayramı’nın ikinci gününde gelen bu uyarı mesajı milyonlarca Ankaralıyı tedirgin ederken, yağışlara karşı kapı ve pencerelerin kapalı tutulması öneriliyor.

AFAD'dan Ankara için son dakika alarmı! Acil durum mesajı gönderildi, yarın başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava raporuna göre, Ankara genelinde yarın hava 26 derece olacak ancak öğlen saat 13.00’dan itibaren yoğun sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların bayram ziyaretlerinde dikkatli olması, dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durması tavsiye ediliyor.

Öte yandan Ankara’da geçtiğimiz haftalardaki sağanak yağış sele neden olmuş ve bu sel nedeniyle 3 vatandaş hayatını kaybetmişti. Aynı hadiselerin tekrar yaşanmaması adına Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Ankaralı vatandaşların tamamına uyarı mesajı gönderildi.