AFAD'dan Ege'de 5 şiddetinde deprem açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Ege Denizi’nde Midilli Adası’nda bir deprem olduğu duyuruldu. Deprem Türkiye’de çok sayıda ilde de hissedildi.
AFAD'dan Ege'de 5 şiddetinde deprem açıklaması!

Türkiye’de deprem ile alakalı gelişmeler büyük bir ilgiyle takip edilirken son günlerde depremlerin yoğunlaştığı bölge olan Ege Denizi’nden yeni deprem haberi geldi. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak yeni depreme dair ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. Deprem aynı zamanda çok sayıda vatandaş tarafından da hissedildi.

EGE KIYILARI SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamalara göre bugün saat 10:38’de Ege Denizi’nde Midilli Adası’nda bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 5.0 olarak açıklandı. Depremin gerçekleştiği yer ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin mesafesinin 15,82 km olduğu bildirildi. Depremin derinliği ise 14.95 km olarak açıklandı.

AFAD'dan Ege'de 5 şiddetinde deprem açıklaması!

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ!

Türkiye’nin Ege kıyılarına çok yakın bir yerde gerçekleşen deprem nedeniyle çok sayıda ilde sarsıntı hissedildi. Başta Çanakkale olmak üzere İzmir ve Balıkesir gibi illerde de şiddetli sarsıntı meydana geldi. Ayrıca Bursa, İstanbul gibi kentlerde ise vatandaşlar çok hafif bir şekilde sarsıntıyı hissettiklerini ifade eden sosyal medya mesajları paylaştılar.

Son günlerde Ege Denizi’nde çok sayıda deprem meydana geliyor. 5.0 şiddetinin üzerine çıkmayan depremler özellikle Çanakkale’de ciddi sarsıntıya neden oluyor. Bugün gerçekleşen depremin diğerlerine göre daha uzun süreli olduğu ve şiddet etkisinin de biraz daha fazla olduğu bildirildi.

Deprem neticesinde can ve mal kayıplarına dair gelişmeler de merak ediliyor. Resmi kurumlardan yapılan açıklamalara göre meydana gelen depremden dolayı vatandaşlardan herhangi bir olumsuz bir ihbar alınmadı. Deprem kaynaklı can ve mal kaybı olmadığı tahmin edildiği açıklanırken Çanakkale’de buna dair araştırmalara başlandığı belirtildi.