AFAD'dan Son Dakika Duyurusu! Muğla Datça Ve Tekirdağ Şarköy Deprem İle Sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında ve Tekirdağ Şarköy'de deprem meydana geldi. Depremler kaç şiddetinde oldu?
AFAD'dan Son Dakika Duyurusu! Muğla Datça Ve Tekirdağ Şarköy Deprem İle Sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında bir deprem meydana geldi. Ayrıca Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde de bir başka deprem gerçekleşti. Gerçekleşen depremlere dair detaylı bilgilendirmede bulunan AFAD Deprem Dairesi son dakika bilgilerini kamuoyu ile paylaştı. Depremler tam olarak nerede gerçekleşti? Depremlerin şiddeti kaç olarak ölçüldü? Depremler nedeniyle can ve mal kaybı oldu mu?

AFAD DEPREM DAİRESİ DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD DEPREM Dairesi tarafından verilen bilgilere göre deprem Ege Denizi'nde gerçekleşti. Depremin tam olarak gerçekleştiği alanın Muğla'nın Datça ilçesinin merkezine uzaklığının 39,71 km olduğu bildirildi. Depremin şiddetinin ise 4.0 olarak ölçüldüğü açıklandı.

AFAD'dan Son Dakika Duyurusu! Muğla Datça Ve Tekirdağ Şarköy Deprem İle Sallandı!

Meydana gelen depremin 29 km'lik derinliğe sahip olduğu yine AFAD Deprem Dairesi tarafından kamuoyuna açıklandı. Aynı deprem hakkında Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından da bilgilendirme yapıldı. Kandilli Rasathanesi de aynı deprem hakkında büyüklüğü 3.9 şiddetinde duyurdu.

AFAD'dan Son Dakika Duyurusu! Muğla Datça Ve Tekirdağ Şarköy Deprem İle Sallandı!

Bir diğer deprem de Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Marmara Denizi açıklarında gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Şarköy'e uzaklığı 6,25 km olarak bildirildi. Depremin şiddeti 4.1 olarak ölçülürken çevre illerden de hissedildi.

DEPREMLER CAN VE MAL KAYBINA NEDEN OLDU MU?

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarından Ege Denizi'nde ve Tekidar Şarköy'de Marmara Denizi açıklarında meydana gelen depremler ile alakalı olarak yeni bilgilendirmeler de yapıldı. Deprem Ege kıyılarında hafif bir sarsıntı olarak hissedildi. Gerçekeleşen depremin yüksek bir sarsıntıya neden olmaması herhangi bir can ve mal kaybına da yol açmadı. Bölgede son yıllarda orta şiddetli depremlerin sayısının çok fazla olmasından dolayı bu sarsıntılar vatandaşları artık herhangi bir endişeye sevk etmiyor. Ayrıca Marmara Denizi'nde gerçekleşen deprem de çevre illerden de hissedildi.

ÖNCÜ DEPREM Mİ, ARTÇI DEPREM Mİ?

Ege Denizi'nde gerçekleşen tüm depremlerin ardından bölgede şiddetli bir depremin öncüsü olup olmadığı merak ediliyor. Deprem uzmanları Ege Bölgesi'nde şiddetli bir deprem beklentisinde olduklarını daha önce defalarca açıklamıştılar. Şu anda meydana gelen depremin bir öncü olamayacağı yine deprem uzmanlarınca dile getiriliyor.