AFAD'dan yeni açıklama! Depremde can kaybında yeni rakam belli oldu!

Büyük deprem felaketinde can kaybı sayısının yine arttığı açıklandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer depremde hayatını kaybeden vatandaşların yeni sayısını açıkladı.
AFAD'dan yeni açıklama! Depremde can kaybında yeni rakam belli oldu!

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken yaşanan felaketin bilançosu günden günde daha da fazla oluyor. Kahramanmaraş’ın pazarlık ilçesi ile Elbistan ilçesinde gerçekleşen depremlerden dolayı yıkım çok büyük oldu. Toplam 11 ilde on binlerce bina yıkılırken bir o kadar da bina hasar aldı. Asıl yıkım ise depremden dolayı yaşanan can kayıplarında oldu. AFAD Başkanı Yunus Sezer deprem felaketindeki can kaybı sayısının yine yükseldiğini açıkladı.

CAN KAYBINDA YENİ RAKAM AÇIKLANDI!

AFAD Başkanı Yunus Sezer bugün bir açıklama yaparak deprem sonrası çalışmalara dair bilgilendirmede bulundu. Can kaybında sayının biraz daha arttığını söyleyen AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Şu ana kadar deprem bölgesi dediğimiz illerimizde 10 bine yakın artçı deprem meydana gelmiştir. Bu süreçte 21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmalarını tamamladık. Üzülerek ifade ediyoruz ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 44.374’e yükselmiştir. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Sahadaki çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Şu anda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sahada 8.182 arama kurtarma personeli çalışmalara eşlik etmektedir. Bugüne kadar 287 tane çadır kent kurduk. 10 binin üzerinde konteynerin kurulumu için de çalışmalarımız sürmektedir. Bu geçici barınma alanlarını her geçen gün daha da kapasitesini arttırmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Kalıcı konutlar için de TOKİ yönetiminde çalışmaların sürdüğünü belirten AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Kalıcı konutların planlaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Depremzede vatandaşlarımız için yeni konut inşaatları başlamıştır. Biz AFAD olarak vatandaşlarımız kalıcı konutlara geçene kadar onların her türlü ihtiyaçlarını temin etmenin planlamasını yapıp uyguluyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın yanında tüm devlet birimleri ile yer almayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.