Aile Bakanı Derya Yanık Evde Bakım Parası Ödemelerinin Ne Zaman Zamlı Ödeneceğini Açıkladı

Aile Bakanı Derya Yanık evde bakım parası ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık Ocak 2022 dönemi ödemelerinin başladığını, zamlı ödemelerin Şubat ayında yapılacağını bildirdi.
Aile Bakanı Derya Yanık Evde Bakım Parası Ödemelerinin Ne Zaman Zamlı Ödeneceğini Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık evde bakım parası ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık bir yazılı açıklama ile evde bakım parası alan ailelere Ocak ayı ödemelerinin ne zaman tamamlanacağına dair bilgi verirken zamlı ödemeleirn ne zaman yapılacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

EVDE BAKIM PARASI ÖDEMELERİ OCAK 2022'DE EKSİK Mİ YATTI?

Aile Bakanı Yanık açıklamasının ilk bölümünde, evde bakım parası ödemelerinin başladığını duyurdu. 81 il şehre ayrı ayrı yapılacak ödemelerin ne zaman tamamlanacağı hakkında bilgi veren Derya Yanık 20 Ocak'ta tüm ödemelerin tamamlanmış olacağını söyledi. Ödeme sürecinin tamamlanması hakkında Bakan Derya Yanık "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan toplam 957 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Ödemeler 20 Ocak'a kadar tamamlanacak" diye konuştu.

Ocak 2022 döneminde evde bakım paralarının 1798 TL olarak hesaplara yatırıldığını da söyleyen Aile Bakanı Yanık, zamlı ödemelerin Şubat ayında ödenmeye başlayacağını söyledi. Zamlı evde bakım parası ödemeleri 2.299 TL olarak hesaplara yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yazılı açıklamasında "Evde bakım yardımı alan vatandaşlarımıza ödemeleri şubat ayında artışlı şekilde yapacağız. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" ifadelerine yer verdi.

EVDE BAKIM PARASINI e-DEVLET'TE SORGULAYIN

Evde bakım parası alan vatandaşlar ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler. Ödemeler Aile Bakanlığı hizmetlerinden Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü hizmetlerinden tek tıkla sorgulanabilir.