AK Parti Genel Başkan Yardımcısı açıkladı! Asgari ücrete ara zam çalışması yok

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin merak edilenler giderek artıyor. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına gelecek olan zam nedeniyle asgari ücretlinin de beklentisi artarken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan açıklama geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı açıkladı! Asgari ücrete ara zam çalışması yok

Asgari ücretliler son olarak ocak ayında yüzde 49 oranında zam almış ve maaşlar da 17 bin 2 TL seviyesine çıkmıştı. Asgari ücretliler temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan ara zam nedeniyle kendi maaşlarına da zam beklentisi içine girerken hükümet kanadından olumsuz açıklamalar gelmişti.

Asgari ücrette ara zamma kapılar kapanırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan açıklama geldi. Asgari ücretliler temmuz ayında ara zam beklerken artan enflasyon nedeniyle de maaşlarının eridiğini ifade ederken yapılan açıklama yeniden hayal kırıklığı yarattı.

''ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM ÇALIŞMASI YOK''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir canlı yayında "asgari ücrete ara zam" iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Böyle bir çalışma yok. Asıl mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında" ifadelerini kullandı.

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-acikladi-asgari-ucrete-ara-zam-calismasi-yo.jpg

CHP heyetinin dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği ekonomi zirvesinde "Asgari ücrete ve emekliye zam talebini" iletmesi sonrası, gözler AK Parti'ye çevrilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Asgari ücrette ara zam olacak mı?'' sorusuna "Covid'den sonra yaşadığımız süreç...

k.webp

Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim" ifadeleri ile zam beklentilerine son noktayı koydu.