AK Parti Kulisleri Çalkalanıyor: Seçimler Erkene Mi Alınıyor? İşte Erken Seçim Tarihi!

Muhalefet sık sık erken seçim çağrısı yaparken AK Parti kulisleri yeni bir iddia ile çalkalandı. Seçimler zorunlu olarak erkene alınacak, Haziran değil, o tarihte yapılacak!
AK Parti Kulisleri Çalkalanıyor: Seçimler Erkene Mi Alınıyor? İşte Erken Seçim Tarihi!

Ekonomide yaşanan dalgalanma, enflasyondaki yükseliş ve peş peşe gelen zamlar nedeni ile muhalefet hükümete erken seçim çağrısı yaparken konu hakkında bir son dakika iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Cumhur ittifakı üyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından "seçimler zamanında yapılacak" açıklamalarına rağmen zorunlu bir tarih değişikliği olacağı iddia edildi.

Normal takviminde gerçekleşmesi durumunda Türkiye bir sonraki genel seçimleri 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirecekti. Ancak AK Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre seçim tarihi zorunlu olarak değiştirilecek ve erkene alınacak. Seçimler Haziran ayında değil daha erken bir tarihte yapılacak.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI, TÜRKİYE ERKEN SEÇİME GİDER Mİ?

Muhalefet sık sık "erken değil, derhal seçim" diyerek hükümete erken seçim baskısı yaparken AK Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre seçimlerin sınav tarihleri ile çakışması nedeni ile zorunlu bir tarih değişikliği yapılacak. Başta üniversiteye giriş sınavı tarihi olmak üzere pek çok sınavın Haziran ayında yapılacak olması nedeni ile 2023 seçim tarihi için yeni bir arayış başladığı iddia edildi.

AK Parti Kulisleri Çalkalanıyor: Seçimler Erkene Mi Alınıyor? İşte Erken Seçim Tarihi!

AK Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre seçim sınav tarihleri ile çakışması ihtimaline karşı 1 ay erkene alınacak ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Seçim tarihi Meclis tarafından bu yönde bir karar alınması halinde erkene çekilebiliyor. Bu nedenle tarih değişikliği için meclis kararı gerekirken Cumhur ittifakının çoğunluk olması nedeni ile kararın çıkarabileceği belirtiliyor.