AK Parti'de istifa krizi! Milletvekilliğinden ve AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak milletvekilliğinden ve AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Ahmet Eşref Fakıbaba neden istifa etti?
AK Parti'de istifa krizi! Milletvekilliğinden ve AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı!

Siyaset dünyasında bir istifa açıklaması gündeme bomba gibi düştü. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba bir açıklama yaparak milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Bununla da yetinmeyen Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti üyeliğinden de istifa ettiğini açıkladı. Peki Ahmet Eşref Fakıbaba neden istifa etti?

AHMET EŞREF FAKIBABA İSTİFASINI AÇIKLADI!

İstifasına dair bir açıklama yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, “2003 yılında üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana sağlayan büyüklerime ve Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. Bu 20 yıllık süreçte çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan sonra beraber olmayacağım için sevinçliyim.” dedi.

AK Parti üyeliğinden de istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, “AK parti üyeliğinden ve aynı zamanda milletvekilliğinden de istifa ediyorum. AK Parti için hemşehrilerim seçimde bana oy verdiler. Onlara saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ettim. Aldığım bu kararın ülkemizde hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

1951 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur. 2017 ve 2018 yıllarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak girip kazanmıştır. 2013 yılında ise AK Parti’ye katılmıştır. AK Parti’nin Şanlıurfa’da önemli isimleri arasında yer alan Ahmet Eşref Fakıbaba siyasi hayatında AK Parti bünyesinde önemli görevler üstlenmiştir. 2003 yılında AK Parti’ye üye olan Ahmet Eşref Fakıbaba 2009 yılında AK Parti’den ayrılıp daha sonra yeniden geri dönmüştür.