AK Parti'den altılı masaya sivil darbe tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir açıklama yaparak altılı masanın yönetim modelinin sivil bir darbe olduğunu söyledi.
AK Parti'den altılı masaya sivil darbe tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Altını masanın yönetim modeline dair bir değerlendirme yapan Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı ister içeriden olsun isterse de dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar sürecinde yer alacaklar. Genel başkanların imza yetkileri olacak. Bu modelde genel başkanlar Cumhurbaşkanı kadar stratejik olarak kararlarda imza yetkisine sahip olacaklar.” ifadelerini kullanmıştı.

AÇIK AÇIK SİVİL DARBEDİR!

Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bu açıklamaya tepki gösteren Hamza Dağ önerilen modelin sivil bir darbe olduğunu belirtti. Önerilen modelin demokraside yeri olmadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Milletin seçmediği kişiler seçilmiş bir Cumhurbaşkanını etkisiz hale getirecekler. Millet iradesinin bir kenara itilmesidir bu model. Bu açık açık sivil bir darbedir.” dedi.

DEMOKRASİDEN MUAF OLİGARŞİK YAPIYI HEDEFLİYORLAR!

Altılı masaya yönelik eleştirilerini sürdüren Hamza Dağ, “Açıklamalardan anladığımız kadarı ile altılı masanın genel başkanları demokrasiden muaf oligarşik bir yapıyı hayal ediyorlar. Yüzde 50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar kendi seçtirecekleri Cumhurbaşkanını yüzde 0,01’in iki dudağı arasına mahkum etmek niyetindedirler.” ifadelerini kullandı.

ANAYASAYI İHLAL EDECEKLERİNİ İTİRAF ETTİLER!

Anayasanın ihlal edileceğinin itirafının yapıldığına dikkat çeken Hamza Dağ, “Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin itirafıdır. Bir sivil darbe hazırlığı yapılıyor. Milletin seçmediği kişiler seçilmiş Cumhurbaşkanını tahakküm altına alacaklar. Bunun neresinde demokrasi var, milli irade nerede?” şeklinde konuştu.