AK Parti'den seçim tarihi için önemli açıklama!

Haziren 2023’te yapılacak olan seçim tarihinin öne çekilebileceğine dair AK Parti’den açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir seçim tarihi için yeni bir açıklama yaptı.
AK Parti'den seçim tarihi için önemli açıklama!

Türkiye için 2023 yılı seçim yılı olacak. Ancak seçimin ne zaman yapılacağı henüz kesinleşmedi. Normal şartlar altında 18 Haziran 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi yapılması gerekiyor. Ancak AK Parti tarafından gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse de diğer üst düzey yöneticiler seçim tarihinin biraz önce çekilebileceğine dair açıklamalar yapıyorlar.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir seçim tarihine ilişkin bir açıklamada bulunarak, “Esasında seçimlerin ne zaman yapılacağına dair net tarih belli. Fakat bizim bu seçimler için farklı bir yaklaşımımız var. Normal seçim takvimini işlettiğimizde Haziran ayının ortalarında bu seçim yapılabilir. Lakin birkaç gerekçeden dolayı biz seçim tarihinde bir güncelleme yapılmasının makul olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

HAZİRAN AYINA KALMADAN SEÇİME GİDİLEBİLİR

Seçim tarihinin neden güncellenmesi gerektiğini açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, “Bizim seçim tarihinde güncelleme yapılması gerektiğine dair tavrımızın nedeni katılımın yüksek olmasını sağlamaktır. Türkiye’de demokratik standartlar gereği seçime katılım ne kadar yüksek olursa o kadar güzel bir iş yapılmış olur. Oy kullanılmasını maksimum seviyeye çıkmasını istiyoruz. Haziran ayına kalmadan bu seçim yapılabilir. Bayram sonrasında seçime gidebiliriz.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM İÇİN 14 MAYIS PAZAR GÜNÜ ÖNE ÇIKIYOR

Ramazan Bayramı sonrasında seçime gidilmesine dair bir karar alınması halinde ise tek bir tarih güçlü bir şekilde ön plana çıkıyor. 14 Mayıs Pazar günü seçim yapılması çok kuvvetli bir ihtimal olarak görülmeye başlandı. Bu konuda nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek.