AK Parti'den Son Dakika Yeni Kanun Teklifi! Yeni Yargı Paketi Ne Zaman Meclise Geliyor?

TBMM bu hafta yoğun mesai ile çalışacak. Yeni Yargı Paketi kanun teklifi için beklenen tarih açıklandı. Peki, yargı paketi ne zaman meclise gelecek?
AK Parti'den Son Dakika Yeni Kanun Teklifi! Yeni Yargı Paketi Ne Zaman Meclise Geliyor?

Kadına şiddet ve sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırılar nedeni ile hızlandırılacağı açıklanan yeni yargı paketinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hem sağlık çalışanları hem de kadınlara yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli düzenlemeler içeren yargı paketi meclise geliyor.

AK Parti'den yeni kanun teklifi kapsamında meclise sunulacak olan yargı paketinde beklenen tarih ilk kez açıklandı. Söz konusu kanun teklifinin bir değişiklik olmaması durumunda 14 Mart Tıp Bayramı yani Pazartesi günü meclise sunulacağı belirtiliyor.

KADINA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETLE MÜCADELE: YENİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

AK parti kurmayları tarafından üzerinde uzun süredir çalışılan yeni yargı paketi için geri sayım başladı. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet saldırılarında şüpheliler kanun teklifi meclisten geçirildikten sonra tutuklu olarak yargılanacaklar. Yaşanan kusurda kastı bulunmayan hekimlere sunulan yeni hakla hakimlerde olduğu gibi tazminat ödeme yükümlülüğü kaldırılacak.

Kadına yönelik şiddet düzenlemesi ile ise iyi hal indirimi kapsamına giren cezalara yeni düzenleme yapılacak. Mecliste bu kanun teklifinin yanı sıra Diyanet Teklifi ve Meclis Sanayi ve Ticaret Komisyonundan kabul edilerek geçirilen Tüketici kanunu üzerinde görüşmeler sürecek.