AK Partili o isimden kritik imar affı açıklaması geldi!

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül tarafından son dakika imar affı hakkında önemli açıklamalar geldi.
AK Partili o isimden kritik imar affı açıklaması geldi!

Bugün TBMM'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, imar affı konusuna da değindi. Yapılan açıklamalarda imar hukukunu anayasal düzeye çıkaracaklarını ifade eden Gül, imar affının yapılamayacağı yönündeki Anayasaya hüküm koyulacağından bahsetti. Konu ile ilgili Gül tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

İMAR AFFI AÇIKLAMASI GELDİ!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlere ilişkin konuşan Gül, "Bu konuda tarihi adımlar atacağız ve imar hukukunu anayasal düzeye çıkaracağız. İmar affına yönelik değişikliklerin yapılamayacağına ilişkin anayasaya bir hüküm koyacağız. Temel amacımız İstanbul'umuzun, Türkiye'nin her yerinde dirençli konutlarla, dirençli şehirlerle vatandaşımızın yanında olmaktır." diyerek bu konuda adımların atılacağını ifade etti.

Bu açıklamaların yanı sıra gündeme ilişkin pek çok konuda açıklamalara yer veren Gül tarafından gerçekleştirilen açıklamalar şu şekilde verildi;

KARMA EĞİTİM!

"1 trilyon 119 milyar liralık ek bütçe getiriyorsunuz ancak torba kanunun içerisinde de Cumhurbaşkanına 794 milyar liralık ilave ödenek sağlıyorsunuz. Nereye saklarsanız saklayın getirdiğiniz ek bütçenin toplam miktarı 1,9 trilyon liradır. Hepsini ek bütçenin içerisine koyun, hep birlikte görüşelim. Milli Eğitim Bakanı'nın karma eğitim sisteminden kız okulları açmaya yönelik ucube anlayışı terk etmesi ve yerine kız ve erkeklerin okullaşma oranlarında neden eksik kalınıyor, bunun üzerine gitmesi lazım."

MEMURA ZAM!

"Milletimize vermiş olduğumuz tüm sözleri bu dönemde hayata geçireceğiz. Bugün Genel Kurulumuzun iradesine sunulacak kanun teklifimizle en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz."

NATO ÜYELİĞİ

"Taraflar arasındaki mutabakat metnini incelediğimizde Türkiye'ye verilenlerin yalnızca ileri dönük soyut temennilerden ibaret olduğunu gözlemlemekteyiz. İsveç'in terör suçlularının iadesi sürecini ya da Türkiye'nin haklı güvenlik taleplerini ne ölçüde gerçekleştirdiğine yönelik TBMM'nin kapsamlı bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla genel görüşme çağrısında bulunacağız."