AK Parti'nin oyları neden düşmüyor? Millet İttifakından o isim üç maddeyle açıkladı

Millet İttifakında yer alan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu AK Parti'nin oylarının neden düşmediğine ilişkin üç maddeden oluşan bir açıklamada bulundu.
AK Parti'nin oyları neden düşmüyor? Millet İttifakından o isim üç maddeyle açıkladı

Siyasi gündem 2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerin etkisine girmeye başladı. Birçok siyasi lider anket araştırma sonuçlarını ve çıkan oy oranlarına nedenlerine dair açıklamalarda bulundu. Konuya dari son açıklama ise Millet İttifakında yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi.

AK PARTİ'NİN OYLARI NEDEN DÜŞMÜYOR? SORUSUNA YANIT VERDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HaberTürk yazarı Kemal Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden oluşan 6'lı masa hakkında bazı değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu kısa süre önce yapmış olduğu üçüncü ittifak açıklamasına ilişkin detayl verdi.

Konuşmasında ayrıca kendisine sorulan sorulara da yanıt veren Saadet Partisi Lideri seçim anketlerini ele aldı. Bu noktada Kemal Öztürk'ün bir sorusuna yanıt veren Saadet Partisi Lideri gündem oluşturacak yeni ifadeler kullandı.

Kemal Öztürk, Karamollaoğlu'na "İktidarları değiştirecek etkisi olan ekonomik krizde neden muhalefetin oyları artmıyor? AK Parti'nin oyları neden düşmüyor?" sorusunu sordu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bu soruya 3 madde ile yanıt verdi.

İnsanların AK Parti'den kopmamasının 3 nedeni olduğunu ifade eden Karamoğlu birinci kesimi "Tuzu kuru olanlar. Yani bankada parası çok olanlar. Yaklaşık olarak aileleriyle birlikte 5 milyon insan bu ekibin içinde. Bunların keyfi yerinde. Paradan para kazanıyorlar." sözleriyle açıkladı. İkinci neden olarak sosyal yardım alanları gösteren Karamollaoğlu yaklaşık 5 milyon ailenin sosyal yardım aldığını söyledi. Son kesimi ise cami cemaati olanlar olarak tanımladı. Bu kesim hakkında ise "Bu kesimin başörtüsü, Kuran kursu, İmam Hatiplerle ilgili hala kafalarında endişe var. 'Acaba AK Parti giderse bizim bugünkü kazanımlarımız elden gider mi?' endişesi var." sözleriyle ifade etti.