AK Parti'nin Seçim Anketleri Ortaya Çıktı! Z Kuşağının 2023 Tercihi Erdoğan

AK Parti'nin 15-25 yaş arası gençlere yönelik yapılan son anket verilerinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 40 çıkarken, gençlerin ilk tercihinin Erdoğan olduğu görüldü.
AK Parti'nin Seçim Anketleri Ortaya Çıktı! Z Kuşağının 2023 Tercihi Erdoğan

AK Parti, 2023 seçimleri için şimdiden hazırlıklara başladı. Genç kitleyi ve Z kuşağını sandıklara yöneltmek için harekete geçen Ak Parti, 15-25 yaş arası gençlere yönelik seçim anketi yaptı. Ankete katılan gençlerin yüzde 40'ı tercihini AK Parti'den yana kullandı. AK Parti'den sonra gençlerin ikinci tercihi ise 10 puan farklı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu.

Anketler doğrultusunda gençlerin yüzde 50'sinden fazlası seçimlerde oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullanacağının sinyalini verdi. AK Parti kaynakları ise şimdiye kadar yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50'nin altına gerilemediğini vurguladı.

AK Parti'nin Seçim Anketleri Ortaya Çıktı! Z Kuşağının 2023 Tercihi Erdoğan

GENÇ VEKİLLERLE BİR ARAYA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti'nin genç milletvekilleriyle bir araya gelinerek toplantı yapıldığı ve bu toplantıda seçim anketlerine ilişkin değerlendirmeler yapılarak yol haritasının belirlendiği öğrenildi.

AK Parti, 2023 seçimlerinin kaderini gençlerin belirleyecek olması nedeniyle gençlerle sık sık bir araya geliyor. Ak Parti kurmayları, Z kuşağı diye bir ayrım yapmadıkları ve partilerinin gençlerin düşüncelerine önem veren ve buna yönelik hızlıca sonuç üreten bir parti olduğunu dile getiriyor.

İlk kez oy kullanacak olan genç seçmenleri haftada en az 2 kez ziyaret edeceklerini belirten kurmaylar, üniversitelerde de bir seferberlik başlatacaklarını, aynı zamanda sosyal medya çalışmalarına ağırlık vererek partinin gelecek planlarını en doğru şekilde aktarmak için çalışma yaptıklarını dile getirdi.