AK Parti'ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden neden istifa etti?

Partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok kimdir merak ediliyor. AK Parti Grup Toplantısı'nda partiye geçtiğini açıklayan Ok'a, rozetini Cumhurbaşkanı taktı.
AK Parti'ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden neden istifa etti?

İYİ Parti'den 2020 yılının Şubat ayında 'Hayallerim yıkıldı' ifadesini kullanarak istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, bugün yapılan grup toplantısında AK Parti'ye geçtiğini ilan etti. Ok'un rozetini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

AK Parti Grup toplantısında yeni partisini duyuran Ok, kısa bir konuşma yaparak, Türkiye'nin kurulan oyunları bozduğunu, dostlarına güven veren bir ülke olduğunu belirtti. Ok, '' İşte bunun için Cumhur ittifakı dedim, AK Parti'de mücadelede ben de varım '' ifadelerini kullandı.

İsmail Ok kimdir?

İsmail Ok, 1964 yılında Balıkesir Kepsut'ta doğmuştur. Balıkesir'de Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya - Fizik bölümünde eğitim görmüş ve 21 yıl boyunca Türkiye'nin birçok köy ve ilinde öğretmenlik yapmıştır.

1995 - 1999 yılları arasında Türk Eğitim-Se Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999 - 2003 yılları arasında Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği görevlerini yaptı. Üyesi olduğu Türkiye Kamu Çalışanları Vakıf'ında yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Balıkesir Belediye Başkanı seçilerek 5 yıl görevini sürdürmüştür.

AK Parti'ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden neden istifa etti?

2015 yılındaki genel seçimlerde 25. Dönem Milletvekili olarak TBMM'ye girmiş ve aynı yıl yapılan Kasım seçimlerinde 26. Dönem Milletvekili olarak seçilmiştir.

Bir süre Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi olarak görev yapmıştır. Şu an 27. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Türkiye Büyük illet Meclisi Divan Katip Üyesi olarak görev yapmaktadır.

2020 yılının Şubat ayında İYİ Parti'den istifa eden İsmail Ok, 20 Nisan 2022 tarihinde AK Parti'ye geçmiştir.

Emlak365.com