AK Partiyle Birlikte CHP'nin de Oyu Düştü! Aralık 2021 Partilerin Oy Oranları Anket Sonucu Belli Oldu

Partilerin oy oranlarına dair yapılan son anket araştırmasında AK Parti'nin oy oranlarının gerilediği öngörülürken CHP'nin oylarının da düştüğü tahmin edildi. Partilerin son oy oranaları.
AK Partiyle Birlikte CHP'nin de Oyu Düştü! Aralık 2021 Partilerin Oy Oranları Anket Sonucu Belli Oldu

Aralık ayının son dönemi ekonomi gündemi adına oldukça hareketli geçti. Dolar kurunda yaşanan ani değer artışı daha sonra sert değer kaybı, market fiyatlarının yükselmesi ardından fiyatların kontrol altına alınması gibi süreçler vatanşlar tarafından yakından takip edildi.

Bu dönemde ayrıca asgari ücrete verilen zam, memur ve emekli maaş zammı gibi kitleleri ilgilendiren kararlar da alındı. Hem ekonomi hemde siyaset gündemi için hareketli geçen bu dönemde ise partilerin oy oranları araştırıldı.

ARALIK AYI SONUNDA PARTİLERİN OY ORANLARI

MAK Araştırma Şirketi dolar kurunun düşmesinden hemen sonra bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. 24 Aralık ile 27 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma kapsamında hangi partinin oy oranının yüzde kaç bandında olduğu tahmin edildi.

Araştırma sonunda ise elde edilen veriler MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat tarafından açıklandı. 30'u büyükşehir olmak üzere 60 il ve bu illere bağlı ilçelerde gerçekleştirilen anket araştırmasına toplam 2 bin 850 kişi katıldı. Ankette katılımcılara tek bir soru yöneltildi. "Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılan vatandaşların oy dağılımı şöyle şekillendi.

AK Partiyle Birlikte CHP'nin de Oyu Düştü! Aralık 2021 Partilerin Oy Oranları Anket Sonucu Belli Oldu

Anket araştırmasına katılanların yüzde 30.4'ü seçim olması durumunda AK Parti'ye oy vereceğini bildirdiler. Anket sonunda ise CHP'nin oy oranı ise yüzde 22.1 olarak tespit edildi. İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 14.2 olarak tespit edilrken HP'nin yüzde 8.7, MHP'nin ise yüzde 7.1 olarak öngörüldü. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle oldu. DEVA Partisi yüzde 3.1,Gelecek Partisi yüzde 2.6, Saadet Partisi yüzde 1.3, BBP yüzde 0.5 ve kararsız yüzde 6