Akbank'a borcu olanlar kötü haber! Tahsil edilemeyen alacaklar varlık yönetim şirketlerine sattı

Akbank tahsil edemediği kredi borçlarını 4 ayrı varlık yönetim şirketi ile imzaladığı anlaşma kapsamında satışa çıkardı. Anlaşma 1.5 milyar TL'lik alacağın 180.7 milyon TL'ye satışını içeriyor.
Akbank'a borcu olanlar kötü haber! Tahsil edilemeyen alacaklar varlık yönetim şirketlerine sattı

Emlak365.com - Akbank'tan kredi çekip ödeyemeyenleri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Türkiye’nin en büyük 2’nci holdingi Sabancı’nın amiral gemisi Akbank tahsil edemediği kredileri varlık yönetim şirketlerine satışını yaptı. Anlaşma Akbank ile 4 ayrı varlık yönetim şirketini kapsıyor. Banka anlaşmanın detaylarına ilişkin bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

1.5 MİLYAR TL'LİK ALACAKLAR 180.7 MİLYON TL'YE SATILDI

Akbank tarafından yapılan basın açıklamasında, anlaşma sağlanan 4 varlık şirketi ile toplam 180.7 milyon TL'lik ödeme yapacak. Ödemeler Akbank'a ait olan, tahsil edilemeyen ve toplam büyüklüğü 153.7 milyar TL olan alacakları kapsıyor. Banka KAP açıklamasında anlaşma sağlanan şirkeyleri de açıkladı.

Akbank Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan basın açıklamasında anlaşma detaylarını açıkladı.

O açıklamada Akbank “Bankamızca daha önce kayıttan düşülmüş olarak takip edilen takipteki kredi alacak portföyünün 1,53 milyar TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmı, toplam 180,7 Milyon TL. bedel karşılığında Birikim Varlık Yönetimi A.Ş., Ortak Varlık Yönetim A.Ş., Met-Ay Varlık Yönetimi A.Ş. ve Denge Varlık Yönetimi A.Ş.’nden oluşan 4 firmaya satılmıştır.” bilgilendirmesini yaptı.

ALACAKLARIN SATILMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Halen uygulamada olan bankacılık kanunu kapsamında, bankalar batık kredileri, tahsil edilemeyen kredileri varlık yönetim şirketlerine belli bir komisyon mukabilinde devretme hakkına sahipler. Gerçekleştirilen anlaşmalar sonunda ise bankaların tahsil edemediği kredileri bilanço dışına çıkarabilme hakları var. Akbank bu kapsamda alacakların satışını gerçekleştirdi.