AKOM İstanbullular İçin Saat Vererek Uyarıda Bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı AKOM, öğleden sonraya dikkat çekerek İstanbulluları uyardı. İl genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
AKOM İstanbullular İçin Saat Vererek Uyarıda Bulundu

AKOM tarafından İstanbul için bir uyarı yapıldı. Buna göre İstanbul'da güneyli yönlerden gelen ve hafif şiddette esen rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetlenecek. Ortalama 25 derece civarlarında olan hava sıcaklıklarının da 5 derece ile 8 derece arasında, birden düşmesi bekleniyor. Sıcaklıklar bahar sıcaklıklarının altına gerileyecek ve İstanbul genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağışlar olacak.

Öğlen 12.00'den itibaren Arnavutköy, Silivri ve Çatalca ilçelerinde yağış bekleniyor. Öğleden sonra 15.00 civarlarında ise yağışın il genelinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı hava gece 22.00'dan itibaren, soğuk hava da cuma günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.

AKOM İstanbullular İçin Saat Vererek Uyarıda Bulundu

FRTINA İHTİMALİ

Sıcak ve nemli havalardan sonra kuzeyli yönlerden esen rüzgâr ve soğuk hava nedeniyle kısa süreli ve ani şiddetli yağışlar oluşması bekleniyor. Yağış anında da fırtına ve gök gürültüsü, kısa süreli ve ani sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışın birkaç saati aşmaması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yağışlar nedeniyle ulaşımın aksamaması ve su baskınları meydana gelmemesi için ekipleri sahada hazır tutuyor. Vatandaşlara da ağaç devrilmesi, tabela uçması gibi olumsuzluklar karşısında dikkatli olmaları için uyarıda bulunuldu.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

19 Mayıs 2022 Perşembe günü havanın 10 derece parçalı bulutlu ve yağmurlu, 20 Mayıs 2022 Cuma günü 11 derece az bulutlu ve açık, 21 Mayıs 2022 Cumartesi 25 derece az bulutlu ve açık, 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü 20 derece parçalı bulutlu ve aralıklı yağmurlu, 24 Mayıs 2022 Salı günü 11 derece parçalı ve az bulutlu, sabah yağmurlu olması bekleniyor.

Emlak365.com