Akşener'den İmamoğlu'na Siyasi Yasak İddialarına İlişkin Dikkat Çeken İfadeler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akşener'in açıklamaları arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak iddiaları da vardı.
Akşener'den İmamoğlu'na Siyasi Yasak İddialarına İlişkin Dikkat Çeken İfadeler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de yayınlanan Liderler Özel programında Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı. Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen siyasi yasağın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da siyasi yasak getirilmesi iddialarına ilişkin de konuştu.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK GETİRİLECEK İDDİASI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Cezası onanan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi. Canan Kaftancıoğlu'nun artından sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olduğu yönünde iddialar gündeme geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, böyle bir yasağın getirilmesini beklemediğini söyleyerek: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan böyle bir hataya düşebilir. Ama böyle bir adım atılırsa Erdoğan'ın oyu sıfırın altına düşer" ifadelerini kullandı.

Akşener'den İmamoğlu'na Siyasi Yasak İddialarına İlişkin Dikkat Çeken İfadeler

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın zamanlaması sorulması üzerine Akşener: "Ben sadece sayın Kaftancıoğlu meselesi olarak görmüyorum. Elbette fikrimizi, tavrımızı koyduk, onun üzerinden yürümüyorum ama asıl mesele şu. Sayın Kaftancıoğlu'nu bitirdi mi bu ceza? Hayır. Türkiye'de x miktar insan saygı duyuyorsa y miktara gitti, siyasetçiliği pekişti. Atılan her tokat onlara zarar veriyor. Ama asıl mesele şu. Kamu vicdanında Canan Hanım'ın meselesinden ziyade Sayın Erdoğan'ın yargıya buyurması, yargıya talimat vermesi kamu vicdanını rahatsız etmekte" açıklamasında bulundu.

PARTİSİNİN OY ORANLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Üye oldukları anket şirketlerinin nisan ayında yaptırdıkları anket sonuçlarına göre oranında oy aldıklarını açıklayan Meral Akşener, kendi hesaplarına göre haziran ayında %20'ye ulaşmayı beklediklerini söyledi.