Al-Jazeera Gazetecisi İsrail Güçleri Tarafından Öldürüldü, Bir Gazeteci de Yaralandı

Katar merkezli bir medya kuruluşu olan Al-Jazeera adına çalışan gazeteci Shireen Ebu Akleh, İsrail güçleri tarafından öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığı, gazetecinin haber yaparken öldüğünü bildirdi
Al-Jazeera Gazetecisi İsrail Güçleri Tarafından Öldürüldü, Bir Gazeteci de Yaralandı

Katar merkezli bir televizyon kanalı olan Al Jazeera muhabiri Shireen Ebu Akleh, Batı Şeria'da meydana gelen çatışmada İsrail ordusu tarafından öldürüldü. Konuya ilişkin açıklama, Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Al Jazeera da gazeteci Akleh'in haber yaparken öldürüldüğü bilgisini doğruladı.

Gazetecinin öldürülmesi olayına ilişkin Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, devlet destekli İsrail terörünün bitmesi için çağrıda bulunuldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Yari Lapid, gazetecinin öldürülmesinin üzücü olduğunu ifade ederek Filistin yönetimi de konuya ilişkin ortak soruşturma başlatılmasını teklif etti. İsrail ordusundan yapılan açıklama da Batı Şeria'da askerler ile silahlı kişiler arasında yaşanan çatışmada gazetecilerin vurulmuş olabileceği ileri sürüldü.

Al-Jazeera Gazetecisi İsrail Güçleri Tarafından Öldürüldü, Bir Gazeteci de Yaralandı

Al Jazeera, muhabirin yüzüne tek kurşun geldiğini açıkladı. İsrail'in Haaretz gazetesi ise Cenin'deki mülteci kampına baskın yapan birliklerin 51 yaşındaki gazeteci Şirin Ebu Akile'yi başından vurduğunu yazdı. Bir diğer gazeteci de Ali Es Samudi'nin sırtından yaralandığını bildirdi. Haaretz, iki gazetecinin de üzerinden Press-Basın yazılı çelik yelekler giymiş oldukları bilgisini aktardı.

Gazetecinin cenazesi Cenin'de bulunan hastaneye getirilirken yarılı gazeteci de aynı hastanede tedavi altına alındı. Uluslararası haber ajansı AFP, vefat eden gazetecinin omuzlarda taşınan cenazesinin mezarlığa götürülmesine ilişkin fotoğrafları paylaştı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, vefat eden gazeteciye otopsi yapılmasının Filistinli yetkililer tarafından onaylanmadığını açıkladı. Al Jazeera yöneticisi Giles Trendle, gazetecinin ölümü ile şok yaşadıklarını ve büyük üzüntü içerisinde olduklarını aktardı.

Emlak365.com