Alarm verildi 60 il sağanak yağmura teslim olacak! Sel ve su baskınları başladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerine göre Türkiye genelinde sağanak yağışlı bir hava etkili olacak. 60 il için alarm verildi, sel ve su baskınlarına karşı uyarı yapıldı.
Alarm verildi 60 il sağanak yağmura teslim olacak! Sel ve su baskınları başladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, Türkiye geneli sağanak yağışlara teslim olacak. Neredeyse tüm bölgelerde etkisini gösterecek olan yağmurlu hava için tam 60 ilde alarm verildi.

60 il birden yağmura teslim olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak yağışın Akdeniz'in iç bölgeleri ile Batı Karadeniz, İç Anadolu, Afyonkarahisar'ın doğusu ve Çorum'un batısında etkisini yoğun bir şekilde göstermesi bekleniyor.

Alarm verildi 60 il sağanak yağmura teslim olacak! Sel ve su baskınları başladı!

Meteoroloji uyardı! Sel, toz taşınımı, su baskını olabilir dikkat

Meteoroloji'den gelen uyarıya göre Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Afyonkarahisar'ın doğusu ve Çorum'un batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Bu sebeple ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Ayrıca güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Suriye'den gelen toz taşınımının etkili olması bekleniyor. Bu sebeple hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarı yapıldı.

Çarşamba günü Türkiye'yi sel götürecek

8 Haziran 2022 Çarşamba günü Türkiye genelinde yağışlı bir hava hakim olacak. İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Denizli, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Siirt illeri hariç Türkiye'nin her yerinde yoğun yağış beklentisi sürüyor.