ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar 2022, Başvuru Nasıl Yapılır?

Akademik kariyer yapmak isteyen vatandaşların başvuru yapacağı ALES için geç başvuru günü başladı. ALES geç başvuru ücreti ne kadar, geç başvuru nasıl yapılır? Haberimizde.
ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar 2022, Başvuru Nasıl Yapılır?

2022 ALES/2 için geç başvuru süreci başladı. Belirlenen sürelerde çeşitli nedenlerden ötürü başvuru yapamayan adaylara geç başvuru hakkı veriliyor. ALES geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, normal sınav ücretinin %50 fazlasını ödüyor. Akademik kariyer yapmak isteyen vatandaşlar, yüksek lisans ve doktora yapmak için ALES'e giriyor. ALES geç başvuru ücreti ne kadar, geç başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar.

2022 ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından ALES/2 için geç başvurular 19 Temmuz 2022 Salı günü alınacak. ALES/2 başvuru ücreti 185 TL olarak belirlendi. Geç başvuru gününde başvuru yapanlar sınav ücretini %50 artırımlı ödediği için bugün başvuru yapan adaylar 277 TL sınav ücreti ödeyecek. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti sadece online olarak ödenebiliyor, bankalardan ödeme yapılmıyor. Adaylar, geç başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden yapabilecek.

ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar 2022, Başvuru Nasıl Yapılır?

ALES/2 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

ALES/2 ÖSYM tarafından 214 Ağustos 2022 Pazar günü yapılacak. Sınavın sonuçları ise 9 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak. Sınavda sayısal ve sözel sorular olacak. 10.15'te başlayacak sınav 150 dakika sürecek ve 12.45'te sona erecek. Yılın üçüncü ve son ALES' sınavı da 20 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.