ALES Puan Hesaplama 2022! Adayların Yorumları İle Sınav Soruları Zor Muydu, Kolay Mıydı?

2022-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı yayımlandı. Peki, ALES sınavı zor muydu, sorular kolay mıydı, ALES sonucu ne zaman açıklanacak, belli olacak, tarih açıklandı mı?
ALES Puan Hesaplama 2022! Adayların Yorumları İle Sınav Soruları Zor Muydu, Kolay Mıydı?

Adayların zorlu ALES sınavı süreci sona erdi. Akademik kariyer hedefi olan adayların ter döktüğü sınavın saat 13:00'te sona ermesinin ardından ÖSYM beklenen 2022-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarını yayımladı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, ALES sınavının sona ermesinin ardından sosyal medyada sınava giren adaylar bir araya gelirken ortak görüş sınavda Türkçe bölümünde sorular soruların zorluğu ve şıkların birbirine olan yakınlığı olarak öne çıktı. Son dönemde hemen hemen yapılan tüm sınavların ardından adayların büyük bölümü Türkçe sorularından yakınıyordu, bu sınavda da durum değişmedi.

ALES SORULARI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI, ADAYLARIN YORUMLARI NELER?

Sınava giren adaylar Türkçe sorularının hem çok uzun olması hem de şıkların birbirine yakın olması nedeni ile yakınan adaylar sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Kariyer planlamasında lisansüstü öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar olan adayların girdiği ALES sınavında yoğun eleştiri sözel sorularına yönelik oluştu.

Türkçe sorularında şıklar yine birbirine çok yakın bulundu ve hem uzun hem de yakın şıklar nedeni ile adaylar vakit kaybettiklerini, matematik sorularına yeteri kadar zaman ayıramadıklarını dile getirdi. ÖSYM yaşanan tartışmalar sürerken adayların beklediği 2022-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarını yayımladı.

ALES Puan Hesaplama 2022! Adayların Yorumları İle Sınav Soruları Zor Muydu, Kolay Mıydı?

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR, HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK, BELLİ Mİ?

Sınavın sona ermesi ve kitapçığın açıklanması ile gözler sonucun açıklanacağı tarihe çevrildi. Ales sonuçları ise 12 Mayıs 2022 tarihinde yine kurumun resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Puan hesaplama işlemlerinin tamamlanması ile adayların puanları resmi siteden ilan edilecek.

Emlak365.com