Ali Babacan Elektrik Faturalarının Neden Yüksek Geldiğini Açıkladı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya ziyareti sırasında elektrik faturalarına ilişkin değerlendirme yaptı. Babacan, yüksek elektrik faturalarının altında yatan temel sebebi açıkladı.
Ali Babacan Elektrik Faturalarının Neden Yüksek Geldiğini Açıkladı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya'da esnaflarla bir araya geldi. Bir taksi durağını ziyaret eden Babacan, taksicilerin sorunlarını dinledi. Taksicilerin elektrik faturalarından yakınması üzerine değerlendirme yapan Babacan, yüksek faturaların altında yatan temel nedeni açıkladı.

ASIL SEBEP DÖVİZ KURU

Taksi durağına önceki ay 800 TL gelen elektrik faturası, Ocak ayında ikiye katlanarak 1600 TL geldi. Duruma tepki gösteren taksiciler, Ali Babacan'a dert yandı. Taksi durağında sadece küçük bir klima ile çay ocağı olduğunu söyleyen taksiciler, 1600 liralık elektrik faturasına anlam veremedi.

Taksicilerin elektrik faturası isyanını dinleyen Babacan, elektrik faturasındaki önlenemez artışın asıl nedeninin döviz kurunun artması olduğunu söyledi. Babacan, doların Eylül ayında 8,30 TL olduğu ancak şu an 13 liraya yükselmesine rağmen herkesin düştü diye sevindiğini belirtti.

Ali Babacan Elektrik Faturalarının Neden Yüksek Geldiğini Açıkladı!

Eylül ayından Ocak ayına dolarda yüzde 60'lık bir artış yaşandığını aktaran Babacan durumu ''Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek'' sözüyle özetledi. Döviz kurunun kontrol altına alınmadan enflasyonun önlenemeyeceğini ve fiyatların da düşmeyeceğinin altını çizen Babacan, Türkiye'de 34 sene boyunda enflasyonun iki, üç haneli olduğunu, kendilerinin iki senede tek haneye düşürdüklerini söyledi.

Bir taksicinin ''Yükseliş kişilere mi bağlı?'' sorusuna yanıt veren Babacan, bunun kişilere bağlı olmadığını, düşüşün ancak dürüst ve işin ehli bir kadro ile gerçekleştirilebileceğini ifade etti.