Almanya'da cenazesi karıştırılıp cesedi yakılan Türk vatandaşı cinayete kurban gitmiş!

Almanya’da hayatını kaybettikten sonra adli tıpta cesedi karıştırıldığı için yakılan Abdülkadir Sargın’ın aslında cinayete kurban gittiği tespit edildi.
Almanya'da cenazesi karıştırılıp cesedi yakılan Türk vatandaşı cinayete kurban gitmiş!

Bir süre önce Türkiye’nin gündemine oldukça ilginç bir olay gelmişti. Almanya’da yaşayan Abdülkadir Sargın isimli vatandaşın vefat etmesinin ardından cesedinin karıştırıldığı ortaya çıkmıştı. Abdülkadir Sargın’ın cenazesi Türkiye’ye gönderilmiş ama cenaze sahipleri bunun yakınları Abdülkadir Sargın’a ait olmadığını anlamıştılar.

CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ!

Yapılan girişimle beraber Abdülkadir Sargın’ın karıştırılan cenazesi Almanya’da yakılmıştı. Vefat eden Alman vatandaşı ise Abdülkadir Sargın’ın cenazesi olarak Türkiye’ye gönderilmişti. Bu skandalın sonrasında yanı konuda bir başka gerçek daha ortaya çıktı. Beyin kanaması ile öldüğü açıklanan Abdülkadir Sargın’ın aslında cinayete kurban gittiği belirlendi.

Cenazelerin karışmasının ardından Almanya’da savcılık konu hakkında soruşturma başlattı. Yapılan bu soruşturmada çok ilginç bilgilere ulaşıldı. Beyin kanamasının vefat ettiği söylenen Abdülkadir Sargın’ın cinayete kurban gittiği tespit edildi. Savcılığın iddiasına göre Abdülkadir Sargın öz oğlu tarafından öldürülmüştü.

SAVCILIK ORTAYA ÇIKARDI

Yapılan soruşturmada Abdülkadir Sargın’ın ölümüne dair detaylar belirlendi. Buna göre 13 Aralık 2022 tarihinde alkollü bir şekilde eve gelen oğlu ile Abdülkadir Sargın arasında tartışma çıktı. Yemek sofrasına oturmak isteyen oğlunun sofradan kalmasını isteyen Abdülkadir Sargın başına geleceklerden habersizdi. Oğlu tarafından başına sert bir cisimle vurulan Abdülkadir Sargın bir anda yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Abdülkadir Sargın ise bir gün sonra beyin kanamasından hayatını kaybetti.

Hastanede hayatını kaybeden Abdülkadir Sargın’ın cenazesi ise bir Alman vatandaşının cenazesi ile karıştırıldı. Alman vatandaşın cenazesi olduğu zannedilerek Abdülkadir Sargın yakıldı. Alman vatandaş ise Abdülkadir Sargın’ın ailesine teslim edildi. Yaşanan karışıklık anlaşıldığında çok geç kalınmıştı. Aile babalarının yakılan küllerini alarak Almanya’da Stöcken Müslüman Mezarlığı’nda toprağa verdiler.