Almanya'dan 7200 Türk işçi için yeni karar! 4 Bin Euro Maaşla İşe Başlatılacak!

Almanya’nın Türkiye’den alacağı söylenen 7200 işçi için bir son dakika kararı alındı. Türk işçiler yoğun şekilde başvuru yaparken Almanya kararından vazgeçti. Almanya neden Türk işçileri reddetti? Almanya Türk işçi alımına devam ediyor mu? Türk işçiler hangi pozisyona alınacaklar, maaşları ne kadar?
Almanya'dan 7200 Türk işçi için yeni karar! 4 Bin Euro Maaşla İşe Başlatılacak!

Almanya’da havaalanlarında yaşanan aksamalardan dolayı Türkiye’den özel statü ile işçi alımı yapmak için 7200 kontenjan ayırmıştı. Havaalanlarında çeşitli kademelerde çalıştırılacak olan Türk işçilere 4.000 Euro’dan başlayan maaşlar verilecekti. Almanya’da çalışmak isteyen Türk işçiler ise iş başvurularını yapmaya başlamışlardı. Ancak işler hiç de planlanan gibi gitmedi.

ALMANYA TÜRK İŞÇİ ALIMLARINI DURDURDU

Almanya daha önceden açıkladığı 7200 Türk işçi alımı kararından vazgeçtiğini açıkladı. Buı karar değişikliğinin nedeni ise kısa bir süre içerisinde anlaşıldı. Başvuru yapan Türk işçilerin çok büyük bir çoğunluğu Almanca bilmiyorlardı. Bunun yanın başvurularda çalışacakları işlerle alakalı olarak fikri dahi olmayanların çoğunlukta olması işçi alımlarının durdurulmasına neden oldu. Bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise sahte evraklarla Almanya’ya iş başvuru yapmaya kalkınca tüm alımlar durduruldu.

SADECE 1 KİŞİ İŞE ALINDI

Almanya’ya iş başvuru yapan binlerce Türk arasında sadece 1 kişi işe girebilecek şartları karşıladı. Onun da işe alımı yapılırken diğer başvuru sahiplerinin tamamının başvuruları reddedildi. Ancak Türk işçiler için Almanya kapısı tamamen kapanmadı. Havaalanları Türk işçiler için taleplerini değiştirerek yenilediler.

BAVUL TAŞIYICILARI ALINACAK!

Almanya’da bulunan havaalanlarında eksik olan personeller daha uygun şartları karşılayabilen ülkelerden karşılanacak. Ancak Türk işçiler için bavul taşıyıcı olarak çalışma imkanı bulunuyor. Münih ve Nürnberg Havaalanları 150 bavul taşıyıcısı için yeniden talep açtılar. Kasım ayına kadar bu işte çalışmak isteyen Türklerin işe alımları yapılabilecek. Ancak buna karşın Köln ve Düsseldorf havaalanları da 2000 Türk işçi talep etmişti ama yaşanan sorunlardan dolayı bu talebin tamamı geri çekildi.

4.000 EURO MAAŞLA İŞE BAŞLATILACAKLAR

Almanya’da bulunan havaalanlarında personel açığı nedeniyle alımı yapılacak olan Türk işçiler sadece bavul taşıyıcısı olarak çalışacaklar. Bu işçilerin maaşlarının 4.000 Euro’dan başlayacağı ve kalacakları yerlerin de işverenler tarafından gösterileceği bildirildi. Ancak bu işçilerin alımları için asgari şartların karşılanması gerekiyor.

NEDEN VAZGEÇTİKLERİNİ AÇIKLADI

Türk işçilerin durumu hakkında konuşan Havacılık Yer Hizmetleri Sağlayıcıları İşverenler Derneği Başkanı Thomas Richter, “Türkiye’den sadece bavul taşıyıcısı gelmesini bekliyoruz. Bununla ilgili olarak anlaşmaları hazırlıyoruz. Binlerce işçiye ihtiyaç vardı ama vize şartları, güvenlik soruşturmalarının uzun sürmesi, başvuranların yetersizliği nedeniyle bu işçiler Almanya içinden karşılandı. Almanca bilgisi ve deneyimi olmayan Türk personelleri eğitimden geçirmek uzun sürecekti.” dedi.