Alt Baldır Ağrısı Neden Olur?

Alt baldır ağrısına sebep olan faktörler genellikle birçok durumdan oluşur. Tek bir durumdan söz edilmez. Alt baldır ağrısı konusuna sebep olan durumlar...
Alt Baldır Ağrısı Neden Olur?

Alt baldır ağrısına sebep olan faktörler genellikle birçok durumdan oluşur. Tek bir durumdan söz edilmez. Alt baldır ağrısı konusuna sebep olan durumlar:

  • Kişinin vitamin ve minarellerinin düşük olması ve özellikle D vitaminin düşük olması
  • Her gün düzenli olarak topuklu ayakkabı kullanılması
  • Basketbol, voleybol gibi zıplama gerektiren spor dalları
  • Kişide romatizma hastalığının olması
  • Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarının olması
  • Kas spazmı, kas gerilemesi gibi vücutta bulunan kaslarda sorun yaşanması

Bahsedilen durumlar alt baldır ağrısına neden olur. Kas ile ilgili hastalıklar veya zıplama gerektiren sporlar ağrıyı tetikler.

Alt Baldır Ağrısı Nedir?

Alt baldır ağrısı kişinin diz ile ayak topuğu arasındaki bölgenin ağrımasıdır. Alt baldır ayak topuğu ile diz arasındaki kısmı kapsadığı için o alanda yaşanan ağrılar alt baldır ağrısını kapsar. Alt baldır ağrısında önemli olan husus voleybol ve basketbol gibi zıplama içeren sporlara dikkat etmektir. Zıplama esnasında Alt baldır ağrısı yaşanabilir. Aynı zamanda alt baldır da enfeksiyon bulunması halinde ağrı yaşanır. Sinir sistemi ile ilgili yaşanan bir sorun olması durumunda alt baldırı hareket ettirirken dikkat etmelisiniz.

Alt Baldır Ağrısında Hangi Doktora Gidilmelidir?

Alt Baldır Ağrısı Neden Olur?

Alt baldır ağrısına bakan bölüm ortopedi ve travmatolojidir. Kişinin Alt baldır kısmında şiddetli bir ağrı yaşaması durumunda ilgili hekime giderek muayene olmalıdır. Alt baldır ağrısı doğrultusunda ağrının şiddetinin artması ve uzun süredir geçmemesi gibi durumlar önemlidir. Yaşanılan ağrı uzun süre geçmiyor ve şiddetini arttırıyorsa acilen doktora başvurmalısınız. Aynı zamanda alt baldırı hareket ettirmekte zorlanıyorsanız doktora gitmeniz gereklidir. Alt baldır ağrısı ile ortopedi ve travmatoloji bölümü ilgilenir. Ortopedi doktoruna giderek muayene olabilirsiniz. Ortopedi doktoruna gittikten sonra yaşanan ağrının nedeni bacaklarda yer alan damarlar ise doktorunuz sizi kalp ve damar cerrahisi bölümüne yönlendirebilir. Öncelikle doğru tespit için ortopedi doktoruna gitmeniz gereklidir.

Alt Baldır Ağrısı Hastalığı Nasıl Geçer?

Alt baldır ağrısının geçmesi için ilaçlar verilir. Kişinin tedaviye başlayabilmesi için öncelikle ilgili hekime muayene olmalıdır. Doktora gittikten sonra kendisine verilen tedavi yöntemini uygulamalıdır. Genellikle alt baldır ağrısı için uygulanan tedavi kas gevşetici krem verilmesidir. Kişinin ağrılarının nedeni kaslar ile ilgili bir durum ise kas gevşetici krem veya kas gevşetici iğne verilerek ağrıyı azaltma işlemi uygulanır.

Alt Baldır Ağrısı İçin Evde Uygulanacak Yöntemler Nedir?

Alt baldır ağrısında evde tedavi yapılabilir. Alt baldır ağrısı için evde birkaç yöntem ile kişi kendisine tedavi uygulayabilir. Evde yapılacak yöntemler:

  • Soğuk Kompleks: Alt baldır ağrısı için en iyi yöntemlerden bir tanesidir. Ağrıyan bölgelere soğuk kompleks uygulayarak ağrının şiddetini azaltabilirsiniz. Aynı bölgede sürekli tutmamaya özen gösterin. Masaj yapar gibi hareket ettirmelisiniz.
  • Hindistan Cevizi ve Zeytinyağı: Herhangi bir kap içerisine hindistan cevizi ve zeytinyağı ekleyin. Eklenen karışımları karıştırın. Ardından ağrıyan bölgenize sürün.
  • Zeytinyağı: Kap içerisine zeytinyağı ekleyin. Akşam yatmadan önce zeytinyağını alt baldır kısmına uygulayın.