Altılı masada Kılıçdaroğlu'nun masaya sunduğu iddia edilen liste!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından altılı masaya sunulduğu iddia edilen liste sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Altılı masada bakanlık ve vekil dağılımı listesi...
Altılı masada Kılıçdaroğlu'nun masaya sunduğu iddia edilen liste!

Altılı masada Kılıçdaroğlu'nun masaya sunduğu iddia edilen liste! 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler öncesi muhalefet partileri tarafından seçime ortak girme kararı alınmış ve altılı masa adı altında yeni bir oluşum içerisine girilmişti. 

Yürütülen çalışmalar kapsamında altılı masa seçime belirleyecekleri ortak aday ile gireceklerini ve tüm liderlerin uzlaşısı ile bir isim belirleneceğini ifade etmişti. Yürütülen çalışmalar kapsamında Mart ayında ortak adayın açıklanacağı ifade edilirken Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılan 13. toplantıda sürpriz bir gelişme yaşanmış ve İYİ Parti beklenmedik bir şekilde masadan kalktığını açıklamıştı. 

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU MU ADAY OLACAK?

Altılı masa toplantısında Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının ortak aday olarak masaya sunulduğu, diğer partilerin onayladığı ancak İYİ Parti'nin anket istediği iddia edilmişti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendilerine Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını belirterek masadan kalktıklarını ve İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi gerektiğini dile getirmişti. İYİ Parti masadan kalkmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından masaya sunulan paylaşımın şu şekilde olduğu iddia edildi: 

İYİ PARTİ: Cumhurbaşkanı Yardımcısı, TBMM Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı. 

DEVA PARTİSİ: Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ekonomi yönetimi, 20 Vekil. 

GELECEK PARTİSİ: Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı, 20 Vekil. 

SAADET PARTİSİ: Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kültür Bakanlığı,  10 Vekil. 

DEMOKRAT PARTİ: CHP'den liste başı, Turizm Bakanlığı, 4 Vekil.