Android deprem uyarı sistemi! Deprem bildirimleri nasıl açılır?

Türkiye deprem gerçeği ile acı bir şekilde karşılaşınca depremlere dair uyarı sistemleri gündeme gelebiliyor. Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl kullanılır, bildirimler nasıl alınır?
Android deprem uyarı sistemi! Deprem bildirimleri nasıl açılır?

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından depreme karşı büyük bir hassasiyet oluşmaya başladı. Vatandaşlar deprem olmadan önce kendilerinin uyarı alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Bu konuda bir sistem bulunuyor. Android deprem uyarı sistemi ile vatandaşlar depremi bir süre önceden haber alabiliyorlar. Peki android deprem uyarı sistemi nedir ve nasıl çalışır?

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ!

Google tarafından bir deprem uyarı sistemi geliştirilerek kullanılmaya başlandı. Türkiye’de gerçekleşen son depremlerde vatandaşlara da bu uyarılar gönderildi. Tamamen ücret olan bu uygulama ile vatandaşlar android cihazlarından bu uyarıları alabildiler. Bu sistemde cep telefonları mini bir sismometreye dönüşüyor ve depremi algılayabiliyorlar. Algılanan bu deprem de kullanıcılara bildirim yoluyla gönderiliyor.

NASIL ÇALIŞIR?

Akıllı telefonlarda android deprem uyarı sisteminin çalışması için herhangi bir uygulama yüklemeye gerek yoktur. Android temelli telefonlarda bulunulan konum ve o konuma yakın bir bölgede 4,5 üzerinde bir deprem olacaksa sistem çalışıyor. Deprem yaklaşık yardım dakikalık bir süre öncesinde bildirim olarak kullanıcılara gönderiliyor. Telefonlarında deprem bildirimini alanlar ise kendilerini güvende olabilecekleri bir yere geçebilmeleri için çok kısa da olsa bir süre elde ediyorlar.

DEPREM BİLDİRİMİ NASIL ALINIR?

Android deprem uyarı sisteminden bildirim alabilmek için bazı işlemlerin yapılmış olması gerekiyor. Öncelikle bu bildirimler sadece android cihazlara gönderiliyor. Bu cihazların da kablosuz bağlantısı veya veri bağlantısı açılmış olmalıdır. Telefonlarda bulunan ayarlar bölümünden güvenlik ve acil durum seçilmeli ve ardından deprem uyarıları aktifleştirilmelidir. Her cihazda bu yolla işlem yapılamayabiliyor. O durumda da konum uygulaması, gelişmiş sekmesi ve deprem uyarıları seçilmelidir. Bu yollarla işlem yapılamamışsa sağ üstte bulunan büyüteç simgesine deprem uyarıları aranılarak işlem yapılabilir.