Ankara Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! Binlerce kişinin eczane borcu ödenecek

Vatandaşların ilaçlara erişiminin kolaylaştırılması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. ABB, 3 bin vatandaşın eczane borcunu kapatacak. Peki, kimlerin eczane borcu ödenecek?
Ankara Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! Binlerce kişinin eczane borcu ödenecek

Geçtiğimiz hafta birçok ilaca gelen zam sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden büyük bir hamle geldi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşarak Ankara Eczacı Odası ile imzaladığı protokol kapsamında maddi durumu yetersiz olan ailelerin eczane borcunu ödeyeceklerini duyurdu.

Türkiye'de ilaç fiyatları yılda bir kez güncellenmesine rağmen avro kurunun yükselmesiyle fiyatlarda farklılıklar yaşanabiliyor. Güncel avro kuruyla ilaç fiyatlarının belirlenmesinde temel alınan kur seviyesi arasındaki fark, kurun arttığı dönemde tedarik sorunlarına neden oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların eczane borcunu kapatacak!

İlaç firmaları birçok ilaçta yaptığı indirimleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na uygulanan indirimleri geri çekiyor. Aradaki fark ücreti ise hastalardan karşılanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması ve ilaçlarına en kolay şekilde ulaşabilmeleri için büyük bir adım attı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 3 bine yakın vatandaşın aileleriyle beraber ilaca erişiminin kolaylaştırılması için eczane borçlarını ödeyeceklerini dile getirdi.

Mansur Yavaş'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

'' İmkansızlıklar kimseyi sağlık hakkından mahrum etmesin diye harekete geçtik. Ankara Eczacı Odası ile yaptığımız protokol ile 3 bine yakın hemşerimizin aileleriyle beraber ilaca erişimini sağlamak amacıyla eczane borçlarını kapatıyoruz. ''

Ankara Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! Binlerce kişinin eczane borcu ödenecek

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın müjdesini verdiği bu haber Ankaralı vatandaşların yüreğine su serpti. Eczane borçları kaatılacak olan 3 bin ailenin henüz kimler olduğu belirlenmiyor. İlerleyen günlerde bununla ilgili de bir açıklama gelecektir.

Emlak365.com