Ankara'da 134 Halk Otobüsü Çalışmama Kararı Aldı! Hangi Hattaki Otobüsler Çalışmıyor? EGO'dan Açıklama

Ankara'da ulaşım zammından memnun olmayan ÖTA sahiplerini bugün hizmet vermeme kararı aldı. Bu karar sonrasında EGO Genel Müdürlüğü ve Mansur Yavaş'tan peş peşe açıklama geldi.
Ankara'da 134 Halk Otobüsü Çalışmama Kararı Aldı! Hangi Hattaki Otobüsler Çalışmıyor? EGO'dan Açıklama

Son zamanlarda akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle Ankara'da toplu ulaşıma zam yapılmıştı. Ancak Ankara'nın uzak ilçeleri olan Sincan, Etimesgut, Pursaklar ve Ege Mahallesi gibi noktalardan Kızılay ve Ulus gibi merkez noktalarına hizmet veren 134 Özel Toplu Taşıma Aracı (ÖTA) bugün itibariyle çalışmama kararı aldı. ÖTA sahipleri, ulaşım ücretlerinin artırılmasını talep ederek kontak kapattı.

ANKARA'DA ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ KONTAK KAPATTI!

Ego Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 12 hatta çalışan 134 adet Özel Toplu Taşıma Aracı'nın hizmet vermeme kararı aldığı belirtilerek, bu hatlar için tüm imkanların seferber edileceği ve ulaşım hizmetinin EGO araçları vasıtasıyla aksatılmadan devam ettirileceği belirtildi.

Söz konusu Özel Toplu Taşıma araçlarının 10 Mart tarihinde de ulaşım ücretlerini boykot ederek hizmet vermeme kararı aldığı hatırlatılarak EGO, ''ÖTA'ların sözleşmeye aykırı olarak ikinci kez hizmet vermemeleri nedeniyle, sözleşme hükümleri uygulanacaktır '' açıklamasını yaptı.

Ankara'da 134 Halk Otobüsü Çalışmama Kararı Aldı! Hangi Hattaki Otobüsler Çalışmıyor? EGO'dan Açıklama

ANKARA'DA HANGİ HATLARDAKİ OTOBÜSLER ÇALIŞMAYACAK?

Akaryakıt zamları sonrasında yapılan ulaşım zammından memnun olmayan Özel Taşıma Araçları, 12 Nisan itibariyle çalışmama kararı aldı. Bu kez EGO tarafından sert bir uyarı alarak ikinci kez hizmet durdurdukları için sözleşme hükümlerinin uygulanacağı ifade edildi.

Bu kapsamda 12 hatta çalışan 134 Özel Taşıma Aracı 12 Nisan 2022 Salı günü hizmet vermeyecek. EGO Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamaya göre, belediyeye ait ulaşım araçları hizmetin aksamaması için ek seferler düzenleyecek.

Emlak365.com