Ankara'da Öğrencilerin Toplu Taşıma Zammı İsyanı! Apar Topar Gözaltına Alındılar

Ankara'da toplu taşımaya yapılan zamma tepki gösteren öğrenciler Kızılay metrosunda bir araya geldi. Öğrencilerden birçoğu gözaltına alındı.
Ankara'da Öğrencilerin Toplu Taşıma Zammı İsyanı! Apar Topar Gözaltına Alındılar

Ankara'da yılbaşından sonra toplu ulaşım tarifesi tam bilet için 4.50 TL'ye, öğrenciler için ise 2.50 TL'ye yükseltilmişti. Son iki ayda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle belediyenin artık aradaki farkı kapatacak gücünün kalmadığı, bu nedenle de toplu ulaşıma zam kararı alındığı belirtilmişti.

ÖĞRENCİLER ZAMMI PROTESTO ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da faaliyet gösteren dolmuş ve özel halk otobüsleri, ulaşım fiyatlarının aynı olmasına karşı çıkarak kontak kapatmış ve bir gün boyunca trafiğe çıkmamışlardı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hem belediyeyi hem de dolmuş ve özel halk otobüsü esnafını rahatlatacak zam kararını açıklamıştı.

Ankara'da 15 Mart 2022 tarihinden itibaren tam bilet 4.50 TL'den 6.50 TL'ye; öğrenci bileti ise 2.50 TL'den 3.50 TL'ye yükseltildi. Bu durum ulaşım esnafını mutlu ederken, öğrencileri ise mağdur etti.

Ankara'da Öğrencilerin Toplu Taşıma Zammı İsyanı! Apar Topar Gözaltına Alındılar

BİR GRUP ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Toplu ulaşıma gelen zamlar nedeniyle Ankara'daki öğrenciler, Kızılay metro istasyonunda eylem gerçekleştirdi. Ulaşım maliyetleri artan öğrenciler, okula dahi gitmekte zorlandıklarını belirterek yapılan zamma tepki gösterdi. Ellerindeki '' Zam zam nereye kadar '' ve '' Yetersiz bakiye '' pankartlarıyla tepkilerini dile getiren öğrenciler, belediyeden bu konuda bir adım bekliyor.

Öte yandan bir grup öğrenci ise durumu provakative etmek amacıyla kart basmadan turnikeden atlayarak metroya binmeye çalıştı. Olayda çok sayıda öğrenci polis memurları tarafından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.