Ankara'da Ucuz Et Kuyruğu Vatandaşları İsyan Ettirdi! Bir Kilo Et İçin Saatlerce Beklediler

Et ve Süt Kurumu'nda ucuz et satıldığını duyan vatandaşlar sabah saatlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar düştükleri duruma isyan etti.
Ankara'da Ucuz Et Kuyruğu Vatandaşları İsyan Ettirdi! Bir Kilo Et İçin Saatlerce Beklediler

Türkiye'de et ve et ürünleri fiyatı her geçen gün artarken, Et ve Süt Kurumu eti kasap ve zincir marketlerden daha uygun fiyata satmaya devam ediyor. Ankara'da ucuz et ve kıyma satıldığını duyan vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarıyla Kızılay'da bulunan Et ve Süt Kurumu şubesinde soluğu aldı.

Kasaplarda 120 liraya satılan etin Et ve Süt Kurumu'nda 56 liraya satılması nedeniyle onlarca kişi ucuz et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Kalabalık içerisinde sıra bekleyen bir vatandaş, vatandaşların kasaba gidip rahatça et alması gerekirken ucuz et kuyruğunda eziyet çektiğini, buraya et ucuz diye geldiklerini ancak 1,5 - 2 saat kuyruk beklediklerini söylediler. Üstelik vatandaşlara saatlerce beklemelerine rağmen yalnızca birer kilo et satışı yapıldı.

Vatandaşlar bir kilo et ile 15 gün idare etmeye çalıştıklarını, marketlerde etin kilosunun 120 liraya kadar çıkması nedeniyle et tüketebilmek için bu eziyete katlanmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ET VE SÜT KURUMUNDA ETİN KİLOSU 56 LİRA

Et fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlar hemen hemen her gün Ankara'daki Et ve Süt Kurumu şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Sırada bekleyen bir vatandaş, saatlerce bekledikten sonra bir tavuk ve bir kilo et alabildiğini belirterek yetkililere seslendi. Emekli olduğunu ve sabah saatlerinden beri ucuz et sırasında beklediğini ifade eden vatandaş, bir kilo ette 20 lira kâr edebilmek için 7 lira dolmuş parası verdiğini ve bu durumun hiçbir çıkar yolu olmadığını söyledi.