Ankaragücü Beşiktaş'ı Penaltılarda Devirmeyi Başardı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Çeyrek finale yükselen tarafı penaltı atışları belirledi. Penaltı atışlarında Ankaragücü 4-3 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.
Ankaragücü Beşiktaş'ı Penaltılarda Devirmeyi Başardı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. İki takımın da kazanmak için ciddi bir mücadele sergilediği maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Beraberlikle sonuçlanan karşılaşmanın uzatma devrelerinde de takımlar birbirine üstünlük sağlayamadı. Çeyrek finale çıkan takımı penaltı atışları belirledi ve 4-3'lük üstünlükle bir üst tura çıkan taraf Ankaragücü oldu.

Ankara'da oynanan mücadelede her iki takım da sahada ciddi bir efor sergiledi. Penaltı atışlarına kadar eşitliğin bozulmadığı mücadelede, Ankaragücü kalecisi Gökhan Akkan'ın müthiş performansıyla tur atlayarak adını çeyrek finale yazdıran taraf Ankaragücü oldu. 

İlk Yarının Galibi Ankaragücü

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda karşılaşmaya daha etkili başlayan taraf ev sahibi Ankaragücü oldu. Ankaragücü daha fazla tehlikeli atak geliştirerek Beşiktaş kalesinde daha etkili olurken, Beşiktaş ise topa daha fazla hakim olan taraf olsa da hücum yönünde etkili olamadı. 

Ankaragücü karşılaşmanın oldukça erken dakikalarında etkili oyununun meyvesini de aldı. Dakikalar henüz 12'yi gösterirken, Emre Kılınç'ın pasına hareketlenen Sowe, takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Bu golün ardından Beşiktaş beraberlik golü için yüklense de ilk yarıda Ankaragücü kalesini gole kapatmayı başardı.

Sowe'nin golü aynı zamanda ilk yarının skorunu da belirleyen Gol oldu. Takımlar soyunma odasına 1-0'lık skorla Ankaragücü'nün üstünlüğü ile gitti. 

Cenk Tosun Kupayı da Es Geçmedi

Beşiktaş, Ankaragücü karşılaşmasının ikinci yarsına 2 değişiklikle başladı. Şenol Güneş'in takımın başına geçmesiyle birlikte ciddi bir çıkış yakalayan siyah beyazlı takımın golcü ismi Cenk Tosun, ikinci yarının hemen başında oyuna dahil olan isimlerden biri oldu.

Cenk Tosun oyuna girdikten sonra hücumda daha etkili olmaya başlayan Beşiktaş 77. dakikada Cenk Tosun'un golüyle beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında etkinliğini artıran Beşiktaş üstünlük sayısı içinde yüklense de maçın normal süresinde başka gol olmadı.

Uzatma Devrelerinde Gol Sesi Çıkmadı

Ankaragücü Beşiktaş mücadelesinin normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanınca 15'er dakikalık uzatma devrelerine gidildi. Uzatmalarda da daha etkili olan ve golü arayan taraf Beşiktaş olsa da iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı. Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen takımı belirlemek için seri penaltı atışlarına gidildi.

Gökhan Akkan Ankaragücü'ne Turu Getirdi

Seri penaltı atışlarına Beşiktaş başladı. Beşiktaş'ta penaltı atışını kullanmak üzere topun başına takımın en tecrübeli ismi Atiba geçtiğinde Ankaragücü kalecisi Gökhan Akkan gole izin vermedi. VAR incelemesinde atıştan önce Gökhan'ın çizgiyi terk ettiği belirlendi ve atış tekrarlandı. Ancak Atiba'nın ikinci atışında da Gökhan topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.

Ankaragücü kullandığı tüm penaltı atışlarını gole çevirmeyi başarırken, zaten Atiba ile bir penaltı atışından yararlanamayan Beşiktaş'ta son atışı kullanmak için topun başına Masuaku geçti. Siyah beyazlılarda tüm duran topları kullanan usta isim Masuaku'nun vuruşunda da Gökhan Akkan bir kez daha topu kurtarmayı başardı.

Son penaltı atışını kullanmasına gerek kalmayan Ankaragücü Beşiktaş'a karşı 4-3 üstünlük sağladı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde mücadele etme şansı yakaladı.