Anketlerde çok düşük gösteriliyordu MHP Lideri Bahçeli'nin 2023 oy hedefi belli oldu

Seçim anketlerinde MHP'nin oy oranlarının yüzde 7'ye kadar düştüğünü gösteren sonuçların açıklanmasına tepki gelmişti. Bu anketlerden sonra Bahçeli'nin hedef oyuna ilişkin iddialar kulislere sızdı.
Anketlerde çok düşük gösteriliyordu MHP Lideri Bahçeli'nin 2023 oy hedefi belli oldu

Emlak365.com - Çeşitli araştırma şirketleri tarafından gerçekleştirilen seçim anketlerine bakıldığında MHP'nin oy oranının yüzde 7, yüzde 8 bandına indiğine ilişkin oranlar açıklanıyordu. MHP Lideri Devlet Bahçeli anket araştırma şirketlerinin bu sonuçlarına tepki göstermiş ve gerçek oranların bu şekilde olmadığını ifade etmişti. Bahçeli o konuşmasında çok sert ifadeler kullanarak "Kokuşmuş araştırma şirketleri, 2023'te sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak" demişti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin oy oranlarına ilişkin bu iddiaların artması üzerine yeni iddialar gündeme geldi. 2023 seçimlerinde partinin almasını hedeflediği rakam gün yüzüne çıktı.

MHP'NİN OY ORANI HEDEFİNE İLİŞKİN RAKAMLAR BASINA SIZDI

MHP Lider Bahçeli araştırma şirketlerinin açıkladığı rakamlara tepki gösterirken ayrıca "Devamlı servis edilen ve sistematik hale gelen algı operasyonlarıyla kamuoyu nezdinde partimizin eridiğini, gerilediğini yazan kokuşmuş araştırma şirketleri CHP Genel Merkezi'nde mi yoksa Kandil'de mi? geziyorsunuz" açıklamalarında bulunmuştu.

Bu tepkkinin nedeni belli oldu

MHP'den gelen bu tepkinin nedeni ise kısa sürede belli oldu. Kulislerden gelen iddialarda MHP'nin çok sık ve düzenli bir şekilde kamuoyu araştırması yaptırdığı öğrenildi. Parti Genel Merkezine gelen sonuçlarda ise MHP'nin oy oranlarının yüzde 11 bandında olduğu görülüyor. Araştırma şirketleri ise bu oranı yüzde 7 olarak gösteriyor.

Milliyetçi Hareket Partisinin yeni hedefi belli oldu

2018 seçimleri öncesinde de partinin oy oranlarının eridiğine ilişkin iddiaların ortaya çıktığı değerlendirilen MHP'de o dönemde yüzde 11'lik oy alındığının altı çiziliyor. 2023 seçimleri için ise MHP'nin oy hedefi belli oldu. 2018 seçimlerinde elde edilen yüzde 11'lik oy oranının daha üzerinde bir orana çıkmak.

Ayrıca parti içerisindeki bir diğer hedef ise cumhurbaşkanlığı seçimleri. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmamasını hedefleyen MHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçilmesini amaçlıyor.