Antalya'daki 3'lü Zirve İçin Nefesler Tutuldu! Rusya-Ukrayna Görüşmesi Nerede, Saat Kaçta?

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Türkiye'ni davetiyle Antalya'da masaya oturacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yönetiminde gerçekleşecek toplantı hangi otelde, saat kaçta açıklandı.
Antalya'daki 3'lü Zirve İçin Nefesler Tutuldu! Rusya-Ukrayna Görüşmesi Nerede, Saat Kaçta?

Rusya-Ukrayna savaşındaki gerilim bir türlü düşmezken, iki ülkenin Dışişleri Bakanları bugün Türkiye'nin çağrısı üzerine Antalya'da buluşuyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba ile kritik zirve gerçekleştirecek.

3'LÜ ZİRVE ANTALYA'DA BULUŞUYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAvuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba'yı Türkiye'ye davet etti. Antalya Diploması Forumu kapsamında bugün üçlü formatta bir araya gelecek olan bakanlar, savaş sonrası ilk kez aynı masaya oturacak.

3'LÜ ZİRVE NEREDE YAPILACAK, SAAT KAÇTA?

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının aynı masaya oturacağı toplantı, Antalya-Belek'teki Regnum Carya Oteli'nde gerçekleşecek. Öğleden sonra yapılması planlanan toplantıda iki bakan, Türkiye'yi de yanlarında görmeyi istedikleri için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ev sahibi olarak toplantıya katılacak.

Toplantıda güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulurken, toplantıdan görüntüler Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi tarafından tün dünya ile paylaşılacak.

Rusya ve Ukrayna heyetler, sadece toplantı sırasında bir araya gelecekler. Rus heyeti zirvenin yapılacağı otelde kalırken, kaldıkları villanın camları kurşun geçirmez olarak dizayn edildi. Ukrayna heyeti ise 5 yıldızlı farklı bir otelde konaklayacak.

Antalya'daki 3'lü Zirve İçin Nefesler Tutuldu! Rusya-Ukrayna Görüşmesi Nerede, Saat Kaçta?

334 GAZETECİ TARİHİ ZİRVEYE ŞAHİT OLACAK

Tüm dünyanın nefesleri tuttuğu tarihi zirveye, İletişim Başkanlığı'nın elektronik ortamda açtığı akreditasyona rekor sayıda başvuru geldi. Tarihi toplantı için 150'si yabancı olmak üzere toplam 334 gazeteci davet edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski Antalya'daki zirve için açıklama yaparak, problemleri her zaman görüşmeler yoluyla çözmekten yana olduklarını, Putin ile defalarca yüz yüze görüşmeyi önerdiğinin altını da çizerek Antalya görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkmasını umduğunu dile getirdi.