AÖF sınavları ertelendi mi? Hangi tarihte yapılacak? Online mı olacak?

AÖF sınavlarına girecek olan öğrenciler tarafından sınavların ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Ayrıca sınavların online olup olmayacağı da merak konusu oldu.
AÖF sınavları ertelendi mi? Hangi tarihte yapılacak? Online mı olacak?

AÖF sınavları ertelendi mi? Hangi tarihte yapılacak? Online mı olacak?: Türkiye'nin 10 ilini etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile üniversitelerde yaz dönemine kadar uzaktan eğitim yapılacağı duyuruldu. Bunun üzerine AÖF sınavlarının ertelenip ertelenmediği merak edilmeye başlandı. AÖF öğrencileri tarafından merak edilen bir başka konu ise AÖF sınavlarının online olup olmayacağı oldu.

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi güz döneminde yapılan ara sınavları 10 Aralık ile 11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti.  Dönem sonunda yapılan sınavlar ise 21 Ocak ile 22 Ocak tarihlerinde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Şubat tarihinde yaptığı açıklama ile üniversitelerin ise yaz dönemine kadar uzaktan eğitim verileceği duyuruldu. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;

"Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle; Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları, Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları, Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları, dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir." denildi.

10 Şubat 2023 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ise yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği bildirildi. Sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına dair henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Kayıt yenileme tarihlerinin netleşmesi ile sınavların da ne zaman yapılacağının açıklanması bekleniyor.