Apolas Lermi Kimdir, Nereli, Konserleri Neden İptal Edildi?

Metin, Kemal Kahraman, Aynur Doğan ve Niyazi Koyuncu'nun ardından Apolas Lermi'nin de 2 konseri iptal edildi. Apolas Lermi kimdir, nereli, konserleri neden iptal edildi? İşte yanıtı...
Apolas Lermi Kimdir, Nereli, Konserleri Neden İptal Edildi?

Belediye ve kaymakamlık tarafından Aynur Doğan, Metin-Kemal Kahraman ve Niyazi Koyuncu konserlerinin iptal edilmesinin ardından Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamalarında Matthaios Tsahouridis'in veto edilmesini protesto ederek sahneye çıkmayı kabul etmeyen Karadenizli sanatçı Apolas Lermi'nin de iki konseri iptal edildi.

Niyazi Koyuncu akşam saatlerinde AK Partili Pendik Belediyesi tarafından konserinin engellendiğini iddia ettiği bir paylaşım yapmıştı. Ardından da Apolas Lermi iki konserinin iptal edildiğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Apolas Lermi: "Malum kişinin beni hedef gösteren açıklamaları ve paylaşımları sonucu 29 Mayıs Denizli konserimiz Pamukkale Belediyesi tarafından, 11 Haziran Bostancı konserimiz organizasyon tarafından iptal edilmiştir. Son günlerde hakkımda çıkan yalan haberlerle ilgili bir açıklama yapacağım." ifadelerini kullandı.

Apolas Lermi Kimdir, Nereli, Konserleri Neden İptal Edildi?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile kendilerini ülkücü olarak tanıtan kişilerin hedef göstermesinin ardından Matthaios Tsahouridis'in Trabzon konseri iptal edilmişti. Bu gelişmenin ardından Apolas Lermi de Trabzon'da şampiyonluk kutlamaları etkinliğinde sahneye çıkmayı kabul etmemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs etkinliklerinde sahne alan Apolas Lermi'nin de hedef gösterildiği iddia edildi.

Apolas Lermi Kimdir, Nereli, Konserleri Neden İptal Edildi?

APOLAS LERMİ KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1986 Trabzon doğumlu olan Abdurrahman Lermi ya da sahne adıyla Apolas Lermi, Türk Karadeniz halk müziği sanatçısı ve müzisyen. 10 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden sanatçıya Apolas arkadaşları tarafından takılan bir lakap. Genelde Türkçe Karadeniz türküleri söyleyen sanatçı, Karadeniz Bölgesi'nde konuşulan Romeika ve Türkçe dilinde şartıların da yer aldığını Kalandar isimli albümünü 2011 yılında çıkardı.

Lise yıllarında başlayan müzik hayatına üniversiteden sonra ağırlık veren Apolas Lermi için profesyonel müzik kariyeri 2011 yılında başladı. Türkiye ve Avrupa'da pek çok konserde yer aldı.