Apple IOS 16'nın Ve M2 İşlemcinin Tanıtımını Yaptı! Hangi Yenilikler Geliyor, Neler Değişecek?

Apple firması California’da düzenlenen Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı’nda IOS 16’yı tanıttı. IOS 16 teknik özellikleri ve yenilikleri neler?
Apple IOS 16'nın Ve M2 İşlemcinin Tanıtımını Yaptı! Hangi Yenilikler Geliyor, Neler Değişecek?

Dünya teknoloji devi Apple tarafından merakla beklenen IOS 16 tanıtımı yapıldı. Her yıl California’da düzenlenen Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı’nda yeni ürün tanıtımları yapılıyor. Apple yeni işletim sistemi olan IOS 16’yı da bu organizasyonda tanıttı.

Apple firmasının verdiği bilgilere göre IOS 16 ile gönderilen mesajlarda geliştirilen yazılımın imkanıyla düzenleme yapmak mümkün olacak. Bunun yanında çok sayıda yenilik için duyuru yapıldı.

M2 İŞLEMCİ GELİYOR

Apple tarafından üretilen işlemci serisi M için ikinci model duyurusu da yapıldı. Bu ikinci jenerasyonun 5 nanometre teknolojisi ile üretim yapıldığı bildirildi. İşlemcisinde 20 milyar transistor olan yeni işlemci oldukça kullanışlı olarak değerlendirildi. Apple firması M2’nin önceki versiyonu M1’den yüzde 18 daha iyi bir performansa sahip olduğunu açıkladı. Bu yeni versiyonun aynı zamanda yüzde 35 daha hızlı olduğunun altı özellikle çizildi.

M2 için yenilikleri duyuran Aplle, 26 GB birleşik RAM ile sunulacağını bildirdi. Ayrıca Yeni Macbook Air de M2 işlemcinin kullanılacağı ilk dizüstü bilgisayar olarak tasarlanıp piyasaya sürülecek. Bu dizüstü bilgisayar M2 etrafında yeniden dizayn edilecek.

ABD FİYATLARI BELLİ OLDU!

Macbook için ABD fiyatları da Apple tarafından açıklandı. Buna göre Yeni Macbook Air gri, altın sarısı, gümüş ve mavi olmak üzere dört ayrı renkte piyasada yerini alacak. Bu cihazlarda kulaklık girişleri de bulunacak. Yeni ürünün ağırlığının ise 1,22 kg olacağı bildirildi. Temmuz ayından itibaren piyasada yer alacak olan Yeni Macbook Air için ABD satış fiyatı 1.199 Dolar olarak ilan edildi. Eski işlemci M1’e sahip eski Macbook Air ise 999 dolar fiyatla satılacak. Apple firması tarafından vcerilen bilgilere göre yeni işlemci M2 13 inç ekrana sahip olan Macbook Pro’da da kullanılacak. Macbook Pro’nun satış fiyatı ise 1.299 Dolar olacak.

Emlak365.com