Ar-ge çalışmaları için hibe ödemeleri başladı: Tam 2,4 milyon TL dağıtılacak! Şartları taşıyan başvuru yapabiliyor

TÜBİTAK’tan yeni bir hibe açıklaması geldi. Peki TÜBİTAK TEYDEB hibe ödemesi nasıl alınır? TÜBİTAK TEYDEB hibe ödemesi başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge hibe ödemesi başvuru şartları ve takvimi…
Ar-ge çalışmaları için hibe ödemeleri başladı: Tam 2,4 milyon TL dağıtılacak! Şartları taşıyan başvuru yapabiliyor

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’na (TÜBİTAK) bağlı olarak çalışmalar yürüten Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), yeni bir projeyi devreye aldı. KOBİ ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi için düğmeye basmış olan TEYDEB, bu kapsamında hibe ödemeleri yapacağını bildirdi. 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’nı yürürlüğe sokan TEYDEB’den geri ödemesiz bir şekilde yapılacak olan destek ödemelerine ilişkin açıklama da geldi.

Bazı alanlar öncelikli olmak koşuluyla sektörlerin tamamından başvuru almak için çağrıya çıkmış olan TEYDEB, iki yeni destek paketini devreye soktu. Bu kapsamda işletmelerin gidermelerini karşılamaya ve teknolojik gelişmelere destek vermeye çalışan TEYDEB, şartlara ilişkin de açıklama yaptı. Ayrıca TEYDEB, bir başvuru takvimi de yayınladı. Peki TÜBİTAK TEYDEB hibe ödemesi nasıl alınır? TÜBİTAK TEYDEB hibe ödemesi başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge hibe ödemesi başvuru şartları ve takvimi…

TEYDEB’DEN 2,4 MİLYON TL’LİK HİBE

171317.jpg

Ar-Ge nitelikli proje harcamalarını desteklemek amacıyla iki ayrı proje yürüten TEYDEB, yüzde 75 oranında geri ödemesiz desteklenme yapacağı bu program kapsamında 1507’li kodlu projeyi KOBİ’ler için devreye aldı. 36 ay boyunca projeyi sürdürecek olan TEYDEB, 1501 kodlu projeyi ise, tüm sektörler ve teknolojik gelişime yatkın olan sanayi kuruluşları için yürürlüğe soktu. Proje bütçesinin üst limitini 2,4 milyon TL olarak belirlemiş olan TEYDEB, proje başvuru süresi limitini 24 ay olarak belirlendiğini duyurdu. Ar-Ge ve yenilik konuları ile Avrupa Yeşil Mutabakatına Uyum kapsamındaki projelere öncelik veren TEYDEB, giderilecek olan harcamaları da duyurdu.

ÖN KAYIT İÇİN SON AY EKİM AYI

Desteklenecek giderlere ilişkin de açıklamaya yapan TEYDEB, bu kapsamda; personel giderleri, proje personelinin şehirlerarası ve uluslararası ulaşım giderleri, alet, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderler, malzeme ve sarf giderleri, danışmanlık hizmeti giderleri, Ar-Ge kurum ve kuruluşlarına yaptırılan Ar-Ge hizmet giderleri gibi giderlerin hibe kapsamında olduğunu bildirdi. ‘1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’ için kuruluş bazlı ön kayıt son tarihini 16 Ekim 2023 saat 23:59 olarak duyuran TEYDEB, çağrı kapanış tarihini ise 18 Ekim 2023 saat 23:59 olarak ilan etti. ‘1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı’ için ise ön kayıt tarihi 30 Ekim 2023 olarak belirlemiş olan TEYDEB, çağrı kapanış tarihini ise 1 Kasım 2023 olarak duyurdu.