Araba almayı düşünenler dikkat! Al-sat yapanlar piyasadan çekildi, fiyatlarda indirimler başladı!

Otomobil piyasasında son dakika gelişmesi yaşandı. Araba almak isteyenler için hem sıfır hem de ikinci el piyasasını doğrudan etkileyen bu gelişme sonrası otomobil fiyatlarında düşüş yaşanacağı öngörülüyor. İşte detaylar…
Araba almayı düşünenler dikkat! Al-sat yapanlar piyasadan çekildi, fiyatlarda indirimler başladı!

Otomobil fiyatları son yıllarda çok hızlı bir şekilde ve yüksek oranlarda artış gösterdi. Gelen fiyat artışlarıyla birlikte sıfır otomobiller Türkiye’de ÖTV zamlarıyla karşılaştı ve araç sahibi olmak isteyenler ikinci el alternatiflere yöneldi. Üretimde yavaşlama ile yükselen fiyatlar sonrası ikinci el otomobil fiyatları da çok hızlı biçimde yükselirken, Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışlarını önlemek adına 6 bin kilometre ve 6 ay sınırlamasını getirdi.

Getirilen düzenleme hızlı bir şekilde piyasalara yansıdı. Düzenleme sonrası ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşandı ve oto galericiler, durgunluğun devam etmesi halinde fiyatlarda daha fazla düşüş olacağını öngörüyor. İşte detaylar…

AL-SAT YAPANLAR PİYASADAN ÇEKİLDİ

ÖTV indirimi beklentisi ile otomobil almak isteyen vatandaşlar beklemeye geçti. Galericiler, ikinci el otomobil pazarında artık gerçek alıcıların kaldığını ve bu sürecin devam etmesi durumunda ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 5 veya 10 arasında indirim görülebileceğini söyledi. Geçtiğimiz aylara bakıldığında piyasada yüzde 90 oranda al-sat yapan kişilerin olduğunu ifade eden galericiler, yeni düzenleme sonrasında piyasada al-satan yapan kişilerin kalmadığını belirtti. İkinci el piyasasında yaşanan durgunluğun devam etmesi durumunda fiyatlarda daha fazla indirim görülebileceği ifade ediliyor.

“YAKLAŞIK YÜZDE 5-10 ARASI İNDİRİM OLUR”

Araba almayı düşünenler dikkat! Al-sat yapanlar piyasadan çekildi, fiyatlarda indirimler başladı!

İHA haberine göre ikinci el otomobil piyasasında yaşayan durgunluğu al-sat yapan kişilerin piyasadan çekilmesi ile ilişkilendiren oto galerici Yılmaz Kebapçı, yaptığı açıklamada “Şu anki durgunluk normal, her sene yaşadığımız bir durum. 9’uncu veya 10’uncu aydan sonra hareketlilik başlar, piyasa canlanır. Piyasalar hızlanırsa tekrardan aylık satışlarımıza dönebiliriz. Araçlara talep olmamaya devam ederse indirim devam eder. Yaklaşık yüzde 5 veya 10 arası indirim olur” dedi.

“DENGESİZ PİYASA HALEN DEVAM EDİYOR”

Bir diğer yandan piyasayı değerlendiren oto galerici Yakup Macit ise yaptığı açıklamada “Yaklaşık 4 aydan beri piyasa durgun. Dengesiz piyasa halen devam ediyor. Çok fazla al-satan yapan vardı, şu anda onlar çekildi. Piyasada araç var. Sıfır araçlara bir önlem alındı. Bizim için daha iyi oldu bu düzenlemeler. Piyasayı yüksek fiyata sokanlar vardı, düzenleme sayesinde bunlar şu anda durdu” dedi.