Araç muayene geçerlilik süresi 11 ilde uzatıldı!

Deprem felaketinin yaşandığı illerde normale dönüş için çalışmalar sürerken araç muayene süreleri için yeni karar açıklandı.
Araç muayene geçerlilik süresi 11 ilde uzatıldı!

Araç muayene geçerlilik süresi 11 ilde uzatıldı! Depremin etkilediği 11 ilde OHAL ilan edilirken bölgede yaraları sarmak ve hayatı normale döndürmek için yeni kararlar açıklanmaya devam ediyor. 

Bu kapsamda bir karar da Kahramanmaraş ve Hatay depreminden etkilenen araç sahipleri için alındı. OHAL ilan edilen iller arasında yer alan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ ve Osmaniye illerinde yaşayan kişilerin sahip oldukları araçlar için muayene süresi OHAL süresinin bittiği mayıs ayına kadar donduruldu. 

OHAL İLAN EDİLEN İLLERDE ARAÇ MUAYENE SÜRESİ UZATILDI! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklama ile OHAL kapsamına giren illerde araç muayene süresinin uzatıldığı ifade edildi. Yapılan açıklamada "Olağanüstü hal ilan edilen illerde yaşayan vatandaşlarımıza ait araçlar ile 6 Şubat tarihinden sonra bu illerde bulunduğu belgelendirilen araçların muayenelerinin geçerlilik süreleri uzatılmıştır.

 6 Şubat'tan itibaren olağanüstü hal süresi sonuna kadar dolanların araç muayene işlemleri, olağanüstü hal süresinin sona erdiği tarihten itibaren bir ay sonrasına kadar geçerli sayılacaktır. OHAL süresi bittikten 30 gün sonrasına kadar vatandaşlarımız araçlarını istedikleri yerde muayene ettirebileceklerdir. Bu dönemde muayene yaptırmadığı gerekçesiyle düzenlenen trafik cezaları da iptal edilecektir" denilerek Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da yaşayan kişileri ilgilendiren karar açıklandı.